Cursusaanbod

Start in
overleg

Muziekles | Piano

Muziekles | Piano

Piano’s en vleugels zijn snaarinstrumenten die je met toetsen bespeelt, daarom worden ze ook toetsinstrumenten of klavierinstrumenten genoemd. Bij de piano zijn de snaren verticaal, bij de vleugel horizontaal aangebracht.

Als pianist kun je solospelen, maar ook samen met anderen. Bij Artex leer je het allebei. Ook leer je noten lezen, verschillende aanslag- en speelmanieren, techniek, muziektheorie en nog veel meer.

Er is heel veel muziek voor piano geschreven, in allerlei stijlen en uit allerlei tijden.

Voor wie
Bij Artex kun je in de opstapcursus al vanaf 5 à 6 jaar beginnen met pianoles.

Aanschaf
Van de leerling wordt verwacht dat hij/zij thuis een piano heeft waarop de lesstof wordt gestudeerd. Een studiepiano kun je via Marktplaats of Koopplein vinden. Een goede tweedehands piano is er vanaf circa € 1.000,- , een nieuwe vanaf circa € 3.000,-. Met een beetje geluk kun je op internet op sites met tweedehands artikelen ook vaak goede piano’s voor een relatief klein bedrag kopen.

Indien de leerling over voldoende basisvaardigheden beschikt, bestaat de mogelijkheid om zich te specialiseren in klassieke dan wel jazz/poprichting.

Samenspel
Je docent zal je al snel stimuleren samen met anderen muziek te maken. Bij Artex vind je daar veel mogelijkheden voor op allerlei niveaus: in vaste orkesten, bands of ensembles, of in samenspelprojecten die tijdens een lesjaar worden georganiseerd.

Een compleet overzicht van de muzieklestarieven vind je hier.


Details
Type cursus:
Jaarcursus
Instromen is het hele jaar door mogelijk. Het resterende lesgeld wordt berekend o.b.v. het aantal nog te volgen lessen.
Lesdag:
Start in overleg
Tijd:
in overleg
Aantal en duur:
38 lesweken, waarvan 2-4 weken samenspel
Prijs:
Vanaf € 50,- per maand (10 maanden)
Direct aanmelden!

  Aanhef

  GEGEVENS VAN DE BETALINGSPLICHTIGE
  Dit is degene die de lesgelden betaalt, bijvoorbeeld de ouder of verzorger.

  Adres zelfde als cursist

  BETALINGSMACHTIGING
  Als je dit formulier verzendt, machtig je Artex Kunstenschool Texel om lesgelden van het door jou opgegeven rekeningnummer af te schrijven. Nadat je de bevestigings e-mail hebt ontvangen, dien je deze te ondertekenen en op te sturen of langs te brengen. Wij zullen pas afschrijven als de cursus definitief doorgaat. Wij zullen dan eventuele gezinskortingen e.d. van de incasso aftrekken. Mocht er iets niet kloppen na incasseren, dan kun je het geld terug laten storten/storneren (binnen 56 dagen nadat het bedrag is afgeschreven).

  Het bedrag mag in 1 x worden afgeschrevenIk wil in termijnen betalen (alleen mogelijk bij een cursusbedrag hoger dan € 150,-)

  SOLIDARITEITSFONDS
  Wil je een bijdrage leveren aan het Solidariteitsfonds? Dit fonds is bedoeld om het aanbod van Artex toegankelijk te maken en te houden voor Texelaars die (tijdelijk) te weinig geld hebben. Het fonds maakt het mogelijk dat ook zij in staat worden gesteld om lessen te volgen.

  Ja, ik wil graag 2% bijdragen aan het Solidariteitsfonds.Ja, ik wil graag 5% bijdragen aan het Solidariteitsfonds.Nee, ik wil niets bijdragen.

  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
  Wij houden je via mail op de hoogte van roosterwijzigingen, vakantieplanningen en afwezigheid van docenten. Daarnaast brengen we je via onze maandelijkse nieuwsbrief op de hoogte van nieuw cursusaanbod, concerten, evenementen en acties. Vanzelfsprekend gaan wij correct om met je gegevens en verstrekken je mailadres niet aan derden. Lees hier onze privacyverklaring.
  Ja, ik wil graag de Artex nieuwsbrief ontvangen.

  Nadat het formulier bij ons binnen is gekomen, ontvang je van ons een bevestiging via e-mail. Als je die niet ziet, check dan ook je spam-box. Soms komt het voor dat er een foutje is gemaakt tijdens het intypen van het e-mailadres, dan ontvang je dus ook geen bevestigingsmail.

  KIES EEN LESVORM

  Heb je eerder les gehad?JaNee

  Alle leerlingen van Artex (ook al begin je net) kunnen deelnemen aan een orkest, ensemble of koor. Leuk en leerzaam! Vind je het leuk als we je hierover informeren? JaNee

  Ik ga akkoord met de bepalingen van het lesgeldreglement.

  Misschien vind je dit ook leuk

  Start in
  overleg

  Muziekles | Keyboard