Cursusaanbod

Start in
overleg

Muziekles | Trompet, cornet, bugel, hoorn

Muziekles | Trompet, cornet, bugel, hoorn

Je kunt bij Artex les krijgen op de zogenaamde klein-koperinstrumenten. Dit zijn de trompet, de cornet en de bugel.

Deze instrumenten hebben eenzelfde soort mondstuk, al kan de grootte en de vorm iets variëren. Voordat je gaat blazen, span je de lippen aan. Dan plaats je het mondstuk tegen de lippen, dus niet in je mond, en blaas je in het instrument. Door je lippen strakker of losser te spannen en door harder of zachter te blazen, kun je al een aantal verschillende tonen maken. Nog meer tonen kun je maken door de knoppen op het instrument in te drukken. Deze knoppen heten ventielen. Het is belangrijk dat je speelt op een instrument dat niet te groot en te zwaar voor je is. Daarom zal je docent je adviseren met welk licht koperinstrument je kan beginnen.

Met een koperblaasintrument kun je ook in een van de drie Texelse fanfares spelen. Als je lid bent van een fanfare en les hebt bij Artex kun je je inschrijven voor de HaFaBra-opleiding. Het lesgeld voor deze richting is veel lager dan voor de reguliere muzieklessen.

Voor wie
De leeftijd waarop men kan beginnen is afhankelijk van de ontwikkeling van het gebit. Belangrijk is dat de voortanden gewisseld zijn, dus meestal vanaf een jaar of 8. Als je zo jong wilt beginnen, kun je het beste eerst een cornet gaan bespelen. Dit instrument is iets gemakkelijker te hanteren dan de trompet.

Aanschaf
Voor een goed tweedehands instrument moet men ca. € 300,- betalen en voor een nieuw instrument ongeveer € 500,-. Het is aan te bevelen eerst met de docent te overleggen alvorens tot aanschaf over te gaan.

Het is ook mogelijk om lid te worden een fanfarevereniging. Deze stelt meestal een instrument ter beschikking in ruil voor het lidmaatschap.

Samenspel
Je docent zal je al snel stimuleren samen met anderen muziek te maken. Bij Artex vind je daar veel mogelijkheden voor op allerlei niveaus: in vaste orkesten, bands of ensembles, of in samenspelprojecten die tijdens een lesjaar worden georganiseerd.

Lesdag: maandag en dinsdag

Een compleet overzicht van de muzieklestarieven vind je hier.


Details
Type cursus:
Jaarcursus
Instromen is het hele jaar door mogelijk. Het resterende lesgeld wordt berekend o.b.v. het aantal nog te volgen lessen.
Lesdag:
Start in overleg
Tijd:
in overleg
Aantal en duur:
38 lesweken, waarvan 2-4 weken samenspel
Prijs:
Vanaf € 47,60 per maand (10 maanden)
Voor mensen die in KTF, DEK of Excelsior spelen, gelden gereduceerde tarieven (zie HaFaBra-opleiding)

Docent(en): Jan Doedens

Direct aanmelden!

  Aanhef

  GEGEVENS VAN DE BETALINGSPLICHTIGE
  Dit is degene die de lesgelden betaalt, bijvoorbeeld de ouder of verzorger.

  Adres zelfde als cursist

  BETALINGSMACHTIGING
  Als je dit formulier verzendt, machtig je Artex Kunstenschool Texel om lesgelden van het door jou opgegeven rekeningnummer af te schrijven. Nadat je de bevestigings e-mail hebt ontvangen, dien je deze te ondertekenen en op te sturen of langs te brengen. Wij zullen pas afschrijven als de cursus definitief doorgaat. Wij zullen dan eventuele gezinskortingen e.d. van de incasso aftrekken. Mocht er iets niet kloppen na incasseren, dan kun je het geld terug laten storten/storneren (binnen 56 dagen nadat het bedrag is afgeschreven).

  Het bedrag mag in 1 x worden afgeschrevenIk wil in termijnen betalen (alleen mogelijk bij een cursusbedrag hoger dan € 150,-)

  SOLIDARITEITSFONDS
  Wil je een bijdrage leveren aan het Solidariteitsfonds? Dit fonds is bedoeld om het aanbod van Artex toegankelijk te maken en te houden voor Texelaars die (tijdelijk) te weinig geld hebben. Het fonds maakt het mogelijk dat ook zij in staat worden gesteld om lessen te volgen.

  Ja, ik wil graag 2% bijdragen aan het Solidariteitsfonds.Ja, ik wil graag 5% bijdragen aan het Solidariteitsfonds.Nee, ik wil niets bijdragen.

  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
  Wij houden je via mail op de hoogte van roosterwijzigingen, vakantieplanningen en afwezigheid van docenten. Daarnaast brengen we je via onze maandelijkse nieuwsbrief op de hoogte van nieuw cursusaanbod, concerten, evenementen en acties. Vanzelfsprekend gaan wij correct om met je gegevens en verstrekken je mailadres niet aan derden. Lees hier onze privacyverklaring.
  Ja, ik wil graag de Artex nieuwsbrief ontvangen.

  Nadat het formulier bij ons binnen is gekomen, ontvang je van ons een bevestiging via e-mail. Als je die niet ziet, check dan ook je spam-box. Soms komt het voor dat er een foutje is gemaakt tijdens het intypen van het e-mailadres, dan ontvang je dus ook geen bevestigingsmail.

  KIES EEN LESVORM

  Heb je eerder les gehad?JaNee

  Alle leerlingen van Artex (ook al begin je net) kunnen deelnemen aan een orkest, ensemble of koor. Leuk en leerzaam! Vind je het leuk als we je hierover informeren? JaNee

  Ik ga akkoord met de bepalingen van het lesgeldreglement.