Jan Doedens

Jan Doedens is een muzikale duizendpoot. Hij is muzikant (trompettist en pianist), arrangeur en componist. Jan maakt een arrangement op maat voor elke bezetting of een compositie voor een bepaalde gebeurtenis. Ook heeft hij didactische en organisatorische kwaliteiten.

Als trompettist en pianist staat Jan z’n man. Een soulband of jazzband, of de orkest bak van de musical, of als solopianist, het maakt niet uit. Als trompettist maakt Jan deel uit van een blazerssectie waar hij ook de arrangementen voor maakt.

Jan heeft verder behoorlijk wat ervaring als arrangeur. Hij is begonnen met arrangementen voor bigband. Later werd hij vaste arrangeur voor een aantal musicalverenigingen in Noord-Holland. Ook heeft hij arrangementen gemaakt voor Harmonie- en Symphonieorkest en voor popbands.

Ook de eerste composities maakte Jan voor bigband. Hij heeft in opdracht een compositie gemaakt voor 750 jaar Alkmaar en ook voor de 400e opening van de Kaasmarkt. Ook heeft hij de muziek van een aantal musicals geschreven en een aantal catchy popliedjes en boogaloo tunes.

Maar om een echte duizenpoot te zijn moet je meer muzieknoten op je zang hebben. Zo begeleidt Jan een aantal groepen als bandcoach en organiseert hij workshops, optredens en evenementen waaronder het jazzfestival van Alkmaar.