Cursusaanbod

Start in
overleg

Muziekles | Saxofoon

Muziekles | Saxofoon

De warme klank van de saxofoon is geschikt voor heel veel verschillende muziekstijlen. Je kunt er niet alleen jazz en popmuziek op spelen, maar ook klassieke muziek.

De saxofoon behoort tot de houten blaasinstrumenten. Dat lijkt raar, maar het wordt al wat logischer als je weet dat saxofonisten ‘rietblazers’ zijn. Het geluid van de saxofoon wordt gemaakt door te blazen op een mondstuk met een riet erop. Het typische warme geluid van de saxofoon ontstaat door het mondstuk en het riet, maar ook doordat de saxofoon steeds wijder uitloopt van smal bij de hals tot breed bij de beker. Door middel van kleppen kunnen de verschillende tonen gemaakt worden. De grepen van de saxofoon lijken erg op die van blokfluit en dwarsfluit.

Er zijn verschillende soorten saxofoons. Altsaxofoon en tenorsaxofoon zijn de meest populaire saxen. Sopraan- en baritonsax worden ook steeds vaker bespeeld. De sopraansaxofoon is recht, maar de andere, grotere saxen hebben een gebogen vorm, anders zouden ze te lang zijn om vast te kunnen houden. De meeste mensen starten op een altsaxofoon. Voor kinderen is dit de meest geschikte saxofoon om te bespelen.

Verschillende saxen klinken samen prachtig. Ook kun je samen spelen met andere instrumenten in een klassieke bezetting, een pop- of bigband, een fanfare of harmonie-orkest.

Voor wie
Saxofoon spelen kan iedereen leren. Als je maar beschikt over 10 vingers en een flinke dosis enthousiasme! Kinderen vanaf circa 8 jaar (de voortanden moeten wel gewisseld zijn) zijn groot genoeg om de (alt)saxofoon te leren bespelen. Te oud ben je echter nooit.

Aanschaf
De prijs van een nieuwe (alt)saxofoon is ongeveer € 1.000,-. Tweedehands is ook mogelijk. Meer informatie is verkrijgbaar bij de administratie.

Samenspel
Je docent zal je al snel stimuleren samen met anderen muziek te maken. Bij Artex vind je daar veel mogelijkheden voor op allerlei niveaus: in vaste orkesten, bands of ensembles, of in samenspelprojecten die tijdens een lesjaar worden georganiseerd.

De exacte lesdag en -tijd worden in overleg met jou en de docent bepaald.

Een compleet overzicht van de muzieklestarieven vind je hier.


Details
Type cursus:
Jaarcursus
Instromen is het hele jaar door mogelijk. Het resterende lesgeld wordt berekend o.b.v. het aantal nog te volgen lessen.
Lesdag:
Start in overleg
Tijd:
in overleg
Aantal en duur:
38 lesweken, waarvan 2-4 weken samenspel
Prijs:
vanaf € 47,60 per maand

Docent(en): Jenneke Gerritsen

Direct aanmelden!

  Aanhef

  GEGEVENS VAN DE BETALINGSPLICHTIGE
  Dit is degene die de lesgelden betaalt, bijvoorbeeld de ouder of verzorger.

  Adres zelfde als cursist

  BETALINGSMACHTIGING
  Als je dit formulier verzendt, machtig je Artex Kunstenschool Texel om lesgelden van het door jou opgegeven rekeningnummer af te schrijven. Nadat je de bevestigings e-mail hebt ontvangen, dien je deze te ondertekenen en op te sturen of langs te brengen. Wij zullen pas afschrijven als de cursus definitief doorgaat. Wij zullen dan eventuele gezinskortingen e.d. van de incasso aftrekken. Mocht er iets niet kloppen na incasseren, dan kun je het geld terug laten storten/storneren (binnen 56 dagen nadat het bedrag is afgeschreven).

  Het bedrag mag in 1 x worden afgeschrevenIk wil in termijnen betalen (alleen mogelijk bij een cursusbedrag hoger dan € 150,-)

  SOLIDARITEITSFONDS
  Wil je een bijdrage leveren aan het Solidariteitsfonds? Dit fonds is bedoeld om het aanbod van Artex toegankelijk te maken en te houden voor Texelaars die (tijdelijk) te weinig geld hebben. Het fonds maakt het mogelijk dat ook zij in staat worden gesteld om lessen te volgen.

  Ja, ik wil graag 2% bijdragen aan het Solidariteitsfonds.Ja, ik wil graag 5% bijdragen aan het Solidariteitsfonds.Nee, ik wil niets bijdragen.

  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
  Wij houden je via mail op de hoogte van roosterwijzigingen, vakantieplanningen en afwezigheid van docenten. Daarnaast brengen we je via onze maandelijkse nieuwsbrief op de hoogte van nieuw cursusaanbod, concerten, evenementen en acties. Vanzelfsprekend gaan wij correct om met je gegevens en verstrekken je mailadres niet aan derden. Lees hier onze privacyverklaring.
  Ja, ik wil graag de Artex nieuwsbrief ontvangen.

  Nadat het formulier bij ons binnen is gekomen, ontvang je van ons een bevestiging via e-mail. Als je die niet ziet, check dan ook je spam-box. Soms komt het voor dat er een foutje is gemaakt tijdens het intypen van het e-mailadres, dan ontvang je dus ook geen bevestigingsmail.

  KIES EEN LESVORM

  Heb je eerder les gehad?JaNee

  Alle leerlingen van Artex (ook al begin je net) kunnen deelnemen aan een orkest, ensemble of koor. Leuk en leerzaam! Vind je het leuk als we je hierover informeren? JaNee

  Ik ga akkoord met de bepalingen van het lesgeldreglement.