Cursusaanbod

vr8nov

Iers Festival 2024: workshop samenspel door Erik de Jong en Tijn Berends

Iers Festival 2024: workshop samenspel door Erik de Jong en Tijn Berends

Multi-instrumentalisten Erik en Tijn vormen samen al ruim tien jaar het duo Itchy Fingers. Hun muziek wordt gekenmerkt door de brede variatie in geluiden die wordt geproduceerd op steeds wisselende combinaties van instrumenten. Erik en Tijn spelen allebei zowel melodie als begeleiding en weten daarom als geen ander hoe je die twee elementen samen laat komen in een arrangement.

In hun workshop Samenspel zullen zij de verschillende technieken behandelen die gebruikt kunnen worden om een nummer tot leven te laten komen, en zo het verschil te maken tussen meerdere instrumenten die toevallig hetzelfde spelen en een echt arrangement: spanningsboog, contrast, ritmische, harmonische en melodische variatie, meerstemmigheid, instrumentwisseling en meer.

Deelnemers krijgen van tevoren een handvol deuntjes toegestuurd, zodat er geen lestijd hoeft te worden besteed aan het aanleren van nieuwe deuntjes. Met behulp van de muzikale technieken die worden behandeld in de workshop stellen de deelnemers zelf enkele arrangementen op met deze deuntjes, die worden opgevoerd bij het afsluitende concert op zondag.

Deze workshop is voor het niveau ‘gemiddeld tot gevorderd’. Speel je melodie, dan betekent dit dat we niet van je verwachten dat je jigs en reels op sessie-tempo en met ornamentatie kan spelen, maar dat je wel deuntjes vloeiend op een rustig tempo kunt spelen. Speel je een begeleidingsinstrument zoals bodhrán, gitaar of bouzouki, dan verwachten we dat je de basisritmes (4/4 reel, 6/8 jig, 9/8 slipjig en 3/4 waltz) en triades (de ‘normale’ majeur- en mineur-akkoorden) kunt spelen.

Erik en Tijn geven tijdens Iers Festival 2024 een weekend-workshop in 4 dagdelen:

vrijdag 8 november van 19.30 tot 21.30 uur
zaterdag 9 november van 9.30 tot 12.00 uur en van 14.30 tot 16.30 uur
zondag 12 november van 10.00 tot 12.30 uur
Op zondagmiddag zetten we tussen 13.30 en 14.00 uur de muzikale puntjes op de i om ten slotte van 14.30 tot 16.00 uur het geleerde te presenteren aan alle deelnemers.


Details
Type cursus:
Workshop
Datum:
vrijdag 8 november 2024
Aantal en duur:
Weekend-workshop in 4 dagdelen in het weekend van 8-10 november 2024
Prijs:
€ 190,- voor volwassenen | Tot 18 jaar € 110,-
Direct aanmelden!

  Aanhef

  INSTRUMENT EN NIVEAU

  MAALTIJDEN

  Ik eet zaterdagmiddag mee (€ 20,- bij Paal 9, incl. bus naar het strand)Ik eet zaterdagavond mee (€ 25,- bij Stay Okay)Ik eet zondagmiddag mee (€ 15,- bij Stay Okay)

  TARIEF

  € 190,- voor volwassenen€ 110,- tot 18 jaar
  Volwassenen die een jaarcursus bij Artex volgen, krijgen 25% korting op de workshopprijs.

  GEGEVENS VAN DE BETALINGSPLICHTIGE
  Dit is degene die de lesgelden betaalt, bijvoorbeeld de ouder of verzorger.

  Adres zelfde als cursist

  BETALINGSMACHTIGING
  Als je dit formulier verzendt, machtig je Artex Kunstenschool Texel om het bedrag van het door jou opgegeven rekeningnummer af te schrijven. Mocht er iets niet kloppen na incasseren, dan kun je het geld terug laten storten/storneren (binnen 56 dagen nadat het bedrag is afgeschreven).

  Nadat het formulier bij ons is binnengekomen, ontvang je van ons een bevestiging via e-mail. Als je die niet ziet, check dan ook je spam-box. Soms komt het voor dat er een foutje is gemaakt tijdens het intypen van het e-mailadres, dan ontvang je dus ook geen bevestigingsmail.

  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
  Vanzelfsprekend gaan wij correct om met je gegevens en verstrekken je mailadres niet aan derden. Lees hier onze privacyverklaring.

  Ja, ik wil graag de Artex nieuwsbrief ontvangen.
  Ik ga akkoord met de bepalingen van het lesgeldreglement.
  Foto's die tijdens het festival door Artex van mij gemaakt worden, mogen gepubliceerd worden.