Cursusaanbod

vr8nov

Iers Festival 2024: workshop viool/fiddle door Bríd Harper

Iers Festival 2024: workshop viool/fiddle door Bríd Harper

Bríd wordt gezien als een van de toonaangevende Ierse traditionele fiddlers van de laatste 40 (!) jaar. Ze komt uit een muzikale familie; haar vader speelde ook de fiddle en zij begon te spelen op 9-jarige leeftijd. Ze won op jonge leeftijd al veel prijzen en in 1988 in het bijzonder de Senior All Ireland Fiddler of Dooney. Studeerde in Limerick, en tourde over de wereld en speelde met veel grote namen. Ze is o.a. actief in de groepen UAINE en SíFiddlers (een groep van 13 vrouwelijke Donegal fiddlers). Ook als docent  is ze zeer gerespecteerd en veelgevraagd. Artex is dan ook trots op dat ze weer naar Texel komt!

Haar workshop is voor meer gevorderde spelers (geen beginners) en ze richt zich op het aanleren van een paar tunes op het gehoor, met achtergrondinformatie over de muziek, en de zo kenmerkende ritmiek en ornamentatie van de muziek. Ze zal met de violisten gaan werken op hun eigen niveau aan diverse tunes om de muziek de Ierse touch te geven. Naast streekvoering, expressie, ritmiek en natuurlijk specifieke Ierse versieringen komt ook persoonlijke coaching aan bod om de cursisten nieuwe uitdagingen te geven, hun spel te verbeteren en eigen inzicht in het fiddlespel te verdiepen. Je moet al handig zijn op je instrument, en er wordt – de kneepjes kun je niet lezen – veel op het gehoor gewerkt. 

Bríd geeft tijdens Iers Festival 2024 een weekend-workshop in 4 dagdelen:

vrijdag 8 november van 19.30 tot 21.30 uur
zaterdag 9 november van 9.30 tot 12.00 uur en van 14.30 tot 16.30 uur
zondag 12 november van 10.00 tot 12.30 uur
Op zondagmiddag zetten we tussen 13.30 en 14.00 uur de muzikale puntjes op de i om ten slotte van 14.30 tot 16.00 uur het geleerde te presenteren aan alle deelnemers.


Details
Type cursus:
Workshop
Datum:
vrijdag 8 november 2024
Aantal en duur:
Weekend-workshop in 4 dagdelen in het weekend van 8-10 november 2024
Prijs:
€ 190,- voor volwassenen | Tot 18 jaar € 110,-
Direct aanmelden!

  Aanhef

  INSTRUMENT EN NIVEAU

  MAALTIJDEN

  Ik eet zaterdagmiddag mee (€ 20,- bij Paal 9, incl. bus naar het strand)Ik eet zaterdagavond mee (€ 25,- bij Stay Okay)Ik eet zondagmiddag mee (€ 15,- bij Stay Okay)

  TARIEF

  € 190,- voor volwassenen€ 110,- tot 18 jaar
  Volwassenen die een jaarcursus bij Artex volgen, krijgen 25% korting op de workshopprijs.

  GEGEVENS VAN DE BETALINGSPLICHTIGE
  Dit is degene die de lesgelden betaalt, bijvoorbeeld de ouder of verzorger.

  Adres zelfde als cursist

  BETALINGSMACHTIGING
  Als je dit formulier verzendt, machtig je Artex Kunstenschool Texel om het bedrag van het door jou opgegeven rekeningnummer af te schrijven. Mocht er iets niet kloppen na incasseren, dan kun je het geld terug laten storten/storneren (binnen 56 dagen nadat het bedrag is afgeschreven).

  Nadat het formulier bij ons is binnengekomen, ontvang je van ons een bevestiging via e-mail. Als je die niet ziet, check dan ook je spam-box. Soms komt het voor dat er een foutje is gemaakt tijdens het intypen van het e-mailadres, dan ontvang je dus ook geen bevestigingsmail.

  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
  Vanzelfsprekend gaan wij correct om met je gegevens en verstrekken je mailadres niet aan derden. Lees hier onze privacyverklaring.

  Ja, ik wil graag de Artex nieuwsbrief ontvangen.
  Ik ga akkoord met de bepalingen van het lesgeldreglement.
  Foto's die tijdens het festival door Artex van mij gemaakt worden, mogen gepubliceerd worden.