Cursusaanbod

Start in
overleg

Muziekles | Dwarsfluit

Muziekles | Dwarsfluit

De dwarsfluit is geschikt voor allerlei soorten muziek: barok, klassiek, volksmuziek en moderne muziek zoals pop, blues en jazz.

De dwarsfluit hoort, samen met haar kleinere zusje de piccolo, bij de houten blaasinstrumenten. Hoewel hij vroeger vaak van hout was, is hij tegenwoordig meestal van metaal, met een laagje zilver erop, of helemaal van zilver, of zelfs van goud! De meeste blaasinstrumenten zet je recht voor of in je mond om erop te kunnen spelen. De dwarsfluit niet, die bespeel je… dwars! De klank ontstaat door op de scherpe rand van het mondgat te blazen. Bij een blokfluit gaat dat vanzelf, maar bij een dwarsfluit moet je de lucht zelf sturen met je lippen. De kleppen sluiten de toongaten: hoe meer kleppen dicht, hoe langer de buis. En door harder of zachter te blazen kun je ook hogere of lagere tonen spelen.

De lessen en de docent
Samenspel is zeer belangrijk binnen de lessen die vooral in de beginfase groepsgewijs worden gegeven: 2, 3, 4 (heel soms 5) leerlingen van gelijk niveau krijgen dan samen les. Andere onderdelen die aan bod komen zijn o.a. de ademhaling, toonkwaliteit, zuiverheid, maat/ritme, en afwerking van een muziekstuk om het bijvoorbeeld op een voorspeelavond te laten horen aan publiek.

Aanschaf
Een tweedehands dwarsfluit is er al vanaf € 200,-. Vraag je docent om advies.

Samenspel
Je docent zal je al snel stimuleren samen met anderen muziek te maken. Bij Artex vind je daar veel mogelijkheden voor op allerlei niveaus: in vaste orkesten, bands of ensembles, of in samenspelprojecten die tijdens een lesjaar worden georganiseerd.

De exacte lesdag en -tijd worden in overleg met jou en de docent bepaald.

Een compleet overzicht van de muzieklestarieven vind je hier.


Details
Type cursus:
Jaarcursus
Instromen is het hele jaar door mogelijk. Het resterende lesgeld wordt berekend o.b.v. het aantal nog te volgen lessen.
Lesdag:
Start in overleg
Tijd:
in overleg
Aantal en duur:
38 weken, waarvan 2-4 weken samenspel
Prijs:
Vanaf € 47,60 per maand (10 maanden)

Docent(en): Loes Bakker

Direct aanmelden!

  Aanhef

  GEGEVENS VAN DE BETALINGSPLICHTIGE
  Dit is degene die de lesgelden betaalt, bijvoorbeeld de ouder of verzorger.

  Adres zelfde als cursist

  BETALINGSMACHTIGING
  Als je dit formulier verzendt, machtig je Artex Kunstenschool Texel om lesgelden van het door jou opgegeven rekeningnummer af te schrijven. Nadat je de bevestigings e-mail hebt ontvangen, dien je deze te ondertekenen en op te sturen of langs te brengen. Wij zullen pas afschrijven als de cursus definitief doorgaat. Wij zullen dan eventuele gezinskortingen e.d. van de incasso aftrekken. Mocht er iets niet kloppen na incasseren, dan kun je het geld terug laten storten/storneren (binnen 56 dagen nadat het bedrag is afgeschreven).

  Het bedrag mag in 1 x worden afgeschrevenIk wil in termijnen betalen (alleen mogelijk bij een cursusbedrag hoger dan € 150,-)

  SOLIDARITEITSFONDS
  Wil je een bijdrage leveren aan het Solidariteitsfonds? Dit fonds is bedoeld om het aanbod van Artex toegankelijk te maken en te houden voor Texelaars die (tijdelijk) te weinig geld hebben. Het fonds maakt het mogelijk dat ook zij in staat worden gesteld om lessen te volgen.

  Ja, ik wil graag 2% bijdragen aan het Solidariteitsfonds.Ja, ik wil graag 5% bijdragen aan het Solidariteitsfonds.Nee, ik wil niets bijdragen.

  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
  Wij houden je via mail op de hoogte van roosterwijzigingen, vakantieplanningen en afwezigheid van docenten. Daarnaast brengen we je via onze maandelijkse nieuwsbrief op de hoogte van nieuw cursusaanbod, concerten, evenementen en acties. Vanzelfsprekend gaan wij correct om met je gegevens en verstrekken je mailadres niet aan derden. Lees hier onze privacyverklaring.
  Ja, ik wil graag de Artex nieuwsbrief ontvangen.

  Nadat het formulier bij ons binnen is gekomen, ontvang je van ons een bevestiging via e-mail. Als je die niet ziet, check dan ook je spam-box. Soms komt het voor dat er een foutje is gemaakt tijdens het intypen van het e-mailadres, dan ontvang je dus ook geen bevestigingsmail.

  KIES EEN LESVORM

  Heb je eerder les gehad?JaNee

  Alle leerlingen van Artex (ook al begin je net) kunnen deelnemen aan een orkest, ensemble of koor. Leuk en leerzaam! Vind je het leuk als we je hierover informeren? JaNee

  Ik ga akkoord met de bepalingen van het lesgeldreglement.