Cursusaanbod

vr8nov

Iers Festival 2024: workshop harp door Mirjam Rietberg

Iers Festival 2024: workshop harp door Mirjam Rietberg

Mirjam begon op 7-jarige leeftijd met harpspelen, heeft aan het conservatorium van Amsterdam haar bachelor en masterdiploma gehaald en een post-graduate in Praag. Ze geeft les maar treedt ook regelmatig op en betovert dan  het publiek met haar virtuoze  spel en prachtige uitvoering van de muziek. 

Naast pedaalharp heeft Mirjam zich verdiept in de Keltische harp en de kruissnarige chromatische harp.

In de workshop gaan we o.a. uit van de stukken van O’Carolan: hoe een begeleiding en variaties te maken als je alleen de melodielijn hebt. En gewoon lekker spelen, bijvoorbeeld een leuke jig, of mazurka, ook met uitgeschreven arrangementen van Mirjam zelf. Los hiervan of hierbij is het ook goed om begeleidingspatronen en manieren uit te proberen met de focus op variatie en de verschillende rollen die de harp kan vervullen. Zoals ritmisch ondersteunend, lopende baslijnen, tegenstemmen. Het aspect samenspel is daarbij ook aan de orde. Er zal worden gewerkt op 2 manieren: op het gehoor naspelen en van blad met verschillende partijen (vooraf door Mirjam gearrangeerd).

Mirjam geeft tijdens Iers Festival 2024 een weekend-workshop in 4 dagdelen:

vrijdag 8 november van 19.30 tot 21.30 uur
zaterdag 9 november van 9.30 tot 12.00 uur en van 14.30 tot 16.30 uur
zondag 12 november van 10.00 tot 12.30 uur
Op zondagmiddag zetten we tussen 13.30 en 14.00 uur de muzikale puntjes op de i om ten slotte van 14.30 tot 16.00 uur het geleerde te presenteren aan alle deelnemers.


Details
Type cursus:
Workshop
Datum:
vrijdag 8 november 2024
Aantal en duur:
Weekend-workshop in 4 dagdelen in het weekend van 8-10 november 2024
Prijs:
€ 190,- voor volwassenen | Tot 18 jaar € 110,-
Direct aanmelden!

  Aanhef

  INSTRUMENT EN NIVEAU

  MAALTIJDEN

  Ik eet zaterdagmiddag mee (€ 20,- bij Paal 9, incl. bus naar het strand)Ik eet zaterdagavond mee (€ 25,- bij Stay Okay)Ik eet zondagmiddag mee (€ 15,- bij Stay Okay)

  TARIEF

  € 190,- voor volwassenen€ 110,- tot 18 jaar
  Volwassenen die een jaarcursus bij Artex volgen, krijgen 25% korting op de workshopprijs.

  GEGEVENS VAN DE BETALINGSPLICHTIGE
  Dit is degene die de lesgelden betaalt, bijvoorbeeld de ouder of verzorger.

  Adres zelfde als cursist

  BETALINGSMACHTIGING
  Als je dit formulier verzendt, machtig je Artex Kunstenschool Texel om het bedrag van het door jou opgegeven rekeningnummer af te schrijven. Mocht er iets niet kloppen na incasseren, dan kun je het geld terug laten storten/storneren (binnen 56 dagen nadat het bedrag is afgeschreven).

  Nadat het formulier bij ons is binnengekomen, ontvang je van ons een bevestiging via e-mail. Als je die niet ziet, check dan ook je spam-box. Soms komt het voor dat er een foutje is gemaakt tijdens het intypen van het e-mailadres, dan ontvang je dus ook geen bevestigingsmail.

  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
  Vanzelfsprekend gaan wij correct om met je gegevens en verstrekken je mailadres niet aan derden. Lees hier onze privacyverklaring.

  Ja, ik wil graag de Artex nieuwsbrief ontvangen.
  Ik ga akkoord met de bepalingen van het lesgeldreglement.
  Foto's die tijdens het festival door Artex van mij gemaakt worden, mogen gepubliceerd worden.