Dansers Artex schitteren als circusartiesten

Uit de Texelse Courant van maandag 3 april 2023 – geschreven door Gerard Timmerman

Illusionisten, een koorddanseres, vuurspuwers, acrobatiek en andere acts tijdens ‘The Great Dancing Circus’. Met in de hoofdrol leerlingen van Artex die zich zondag presenteerden in een wervelende show in Evenementenhal Texel.

In sneltreintempo kreeg het publiek een kleine dertig acts voorgeschoteld. Of eigenlijk nog meer, want ook de intermezzo’s tussen de optredens waren bijzonder vermakelijk. Onder de bezielende leiding van de clown en presentator (Bert Schuiling) draafde een legertje clowns af en aan om het podium klaar te maken voor de volgende act.

Een show die van minuut tot minuut strak was geregisseerd, met mooie arrangementen en choreografieën. Een show die in combinatie met de belichting en de geluidsinstallatie in de Evenementenhal uitstekend tot z’n recht kwam. De leerlingen voelden zich op het grote podium zichtbaar op hun gemak, de sfeer was ontspannen en het plezier straalde er vanaf.

Verschillende dansstijlen passeerden in hoog tempo de revue. Van ballet tot streetdance en andere stijlen. Het thema ‘Circus’ gaf er een speels tintje aan. In de zaal schilderijen met circuselementen, gemaakt door leerlingen van Artex.

En ook op het podium was het circus alom aanwezig. Leerlingen van groep 1 en 2 van de basisschool vertederden met hun act met kleine circustentjes en fraaie jurkjes. Er kwamen trampolinespringers voorbij, waarzegsters en een stoere drummers, die al roffelend op oliedrums de zaal lieten vibreren.

Sophie Snowden maakte indruk met haar solo als koorddanseres en erg leuk waren ook de ‘Vuurspuwers’. De zaal klapte enthousiast mee op het ritme van deze dansers met een beperking.

Speciale vermelding verdient de choreografie van Denise Barhorst, Yasmijn Gijzenij en Louis Swanepoel.

Foto’s: Justin Sinner