Cursusaanbod

Start in
overleg

Muziekles | Viool

Muziekles | Viool

De viool behoort tot de familie van de strijkinstrumenten en is al populair sinds het begin van de 16e eeuw. Prachtige instrumenten werden gebouwd door Antonio Stradivarius en bijna niemand heeft er ooit zo virtuoos op gespeeld als Nicolo Paganini. Alle beroemde componisten uit de muziekgeschiedenis hebben belangrijke stukken voor dit instrument geschreven. Als violist kun je veel samenspelen met andere instrumenten. De viool heeft een zeer belangrijke plaats in het symfonieorkest.

Voor wie
Bij Artex kun je in de opstapcursus al vanaf 6 jaar beginnen met vioolles. Er zijn violen in verschillende maten. Afhankelijk van hoe groot je bent begin je op een kwart, halve, driekwart of hele viool. Vooral in het begin is het erg plezierig als een ouder of verzorger mee komt naar de les. Leren studeren is op een strijkinstrument namelijk niet eenvoudig en het werkt vaak heel goed als ouders hun kind thuis kunnen helpen. Ook is het mogelijk om ouder-kindlessen te volgen voor viool en cello. In dat geval hebben ouder en kind samen les gedurende de eerste paar jaar. Later kunnen de lessen desgewenst apart worden gegeven. Het kan heel motiverend werken om samen muziekles te volgen.

Aanschaf
Het is niet noodzakelijk dat er meteen bij het begin een viool wordt gekocht. Huren kan bij verschillende vioolbouwers. Informatie hierover is beschikbaar bij de administratie.

Bij de aanschaf van een viool geven de docenten graag advies. Voor ongeveer € 100,- koop je tegenwoordig online een eenvoudige viool, die prima is voor de startende vioolspeler.

Samenspel
Je docent zal je al snel stimuleren samen met anderen muziek te maken. Bij Artex vind je daar veel mogelijkheden voor op allerlei niveaus: in vaste orkesten, bands of ensembles, of in samenspelprojecten die tijdens een lesjaar worden georganiseerd.

Een compleet overzicht van de muzieklestarieven vind je hier.


Details
Type cursus:
Jaarcursus
Instromen is het hele jaar door mogelijk. Het resterende lesgeld wordt berekend o.b.v. het aantal nog te volgen lessen.
Lesdag:
Start in overleg
Tijd:
in overleg
Aantal en duur:
38 lesweken, waarvan 2-4 weken samenspel
Prijs:
v.a. € 47,60 per maand (10 maanden)

Docent(en): Judith Be

Direct aanmelden!

  Aanhef

  GEGEVENS VAN DE BETALINGSPLICHTIGE
  Dit is degene die de lesgelden betaalt, bijvoorbeeld de ouder of verzorger.

  Adres zelfde als cursist

  BETALINGSMACHTIGING
  Als je dit formulier verzendt, machtig je Artex Kunstenschool Texel om lesgelden van het door jou opgegeven rekeningnummer af te schrijven. Nadat je de bevestigings e-mail hebt ontvangen, dien je deze te ondertekenen en op te sturen of langs te brengen. Wij zullen pas afschrijven als de cursus definitief doorgaat. Wij zullen dan eventuele gezinskortingen e.d. van de incasso aftrekken. Mocht er iets niet kloppen na incasseren, dan kun je het geld terug laten storten/storneren (binnen 56 dagen nadat het bedrag is afgeschreven).

  Het bedrag mag in 1 x worden afgeschrevenIk wil in termijnen betalen (alleen mogelijk bij een cursusbedrag hoger dan € 150,-)

  SOLIDARITEITSFONDS
  Wil je een bijdrage leveren aan het Solidariteitsfonds? Dit fonds is bedoeld om het aanbod van Artex toegankelijk te maken en te houden voor Texelaars die (tijdelijk) te weinig geld hebben. Het fonds maakt het mogelijk dat ook zij in staat worden gesteld om lessen te volgen.

  Ja, ik wil graag 2% bijdragen aan het Solidariteitsfonds.Ja, ik wil graag 5% bijdragen aan het Solidariteitsfonds.Nee, ik wil niets bijdragen.

  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
  Wij houden je via mail op de hoogte van roosterwijzigingen, vakantieplanningen en afwezigheid van docenten. Daarnaast brengen we je via onze maandelijkse nieuwsbrief op de hoogte van nieuw cursusaanbod, concerten, evenementen en acties. Vanzelfsprekend gaan wij correct om met je gegevens en verstrekken je mailadres niet aan derden. Lees hier onze privacyverklaring.
  Ja, ik wil graag de Artex nieuwsbrief ontvangen.

  Nadat het formulier bij ons binnen is gekomen, ontvang je van ons een bevestiging via e-mail. Als je die niet ziet, check dan ook je spam-box. Soms komt het voor dat er een foutje is gemaakt tijdens het intypen van het e-mailadres, dan ontvang je dus ook geen bevestigingsmail.

  KIES EEN LESVORM

  Heb je eerder les gehad?JaNee

  Alle leerlingen van Artex (ook al begin je net) kunnen deelnemen aan een orkest, ensemble of koor. Leuk en leerzaam! Vind je het leuk als we je hierover informeren? JaNee

  Ik ga akkoord met de bepalingen van het lesgeldreglement.