60 jaar Artex, een half jaar lang feest

Op 19 januari bestaat Artex 60 jaar! Dit gaan we groots vieren met terug- en vooruitblikken, maar vooral met cursussen, workshops, optredens en tentoonstellingen.

Zes maanden lang worden er feestjes gevierd langs de historische lijnen van de Texelse Muziekschool, De Muziek- en Dansschool en Artex Kunstenschool. Leerlingen van nu en toen, van jong en oud, oud-docenten en eigen en ingevaren talenten zullen daarbij ingezet worden. Wat staat er allemaal op de planning:

vrijdag 18 – zondag 20 januari: Artex jubileumweekend
Met diverse workshops en optredens

zaterdag 9 februari: Cultuurnacht
Tijdens de tweede Texelse Cultuurnacht in De Waal zal Artex op diverse manieren vertegenwoordigd zijn met optredens, workshops en meer!

maandag 4 maart: Masterclass International Holland Music Sessions

zaterdag 30 maart: Blokfluitworkshops & optreden Seldom Sene
Blokfluitworkshopdag i.s.m. het bekende Amsterdamse blokfluitkwintet Seldom Sene. Aan het einde van de dag treedt Seldom Sene op in de Waalder Kerk.

zaterdag 6 april: Samenspeldag IMV-leerlingen en Texelse fanfare

zaterdag 13 april: 60 jaar Artex dansvoorstelling
In het kader van ons 60-jarig bestaan organiseren we op zaterdag 13 april een grootse dansvoorstelling in de evenementenhal van De Krim. De dansschool heeft een lange geschiedenis op Texel, dus ook oud-leerlingen worden opgetrommeld voor de voorstelling.

zaterdag 18 mei: Uitwisseling jeugdorkesten Fortissimo en AJunSo + Optreden Amsterdams Studentenorkest

Orkestenuitwisseling met Artex en Jeugdorkest AJunSo van Muziekschool Noord in Amsterdam. Speciaal voor ons 60-jarig jubileum komt bovendien het Amsterdams Studentenorkest optreden op Texel.

zaterdag 22 juni: Popschoolreünie