18-20 januari: Artex feestweekend!

Op 19 januari bestaat Artex 60 jaar! Dit gaan we groots vieren met terug- en vooruitblikken, maar vooral met cursussen, workshops, optredens en tentoonstellingen.

Zes maanden lang worden er feestjes gevierd langs de historische lijnen van de Texelse Muziekschool, De Muziek- en Dansschool en Artex Kunstenschool. Leerlingen van nu en toen, van jong en oud, oud-docenten en eigen en ingevaren talenten zullen daarbij ingezet worden.

We trappen af in het jubileumweekend van 18 t/m 20 januari met diverse workshops, exposities, samenspel en optredens.

1959: Rock ’n Roll
Vrijdag 18 januari starten we de feestelijkheden in de sfeer van 1959, het ‘geboortejaar’ van Artex, met een workshop Rock & Roll dansen en aansluitend een spetterend optreden om bij te dansen.

17 jaar Iers festival
Sinds 2001 organiseert Artex-docente Loes Bakker jaarlijks afwisselend een Iers en een Vl-iers festival bij Artex. De afgelopen jaren heeft het festival internationaal naam gemaakt en weet Bakker elk jaar weer de top van Ierse en deze specifieke Folkmuziek naar Texel te krijgen voor een festivalweekend vol workshops, optredens en feest. Op zaterdag 19 januari is er in lijn met 17 jaar Iers festival een Schotse ceili dansworkshop met ’s avonds gelegenheid te dansen bij een concert van de Itchy Fingers.

Beatles Sessions
Een van de meest toonaangevende bands van de jaren ’60 was natuurlijk de Beatles. De muziek van de Beatles wordt nog veel gespeeld in de Popschool van Artex en kent een brede scope van stijl en moeilijkheidsgraad. Leerlingen beginnen vooraf met de eigen docent met het oefenen van Beatles nummers en krijgen zaterdagmiddag 19 januari van de Tributeband ‘The Beatles Sessions’ een aantal samenspelworkshops zodat de cursisten ’s avonds mee kunnen spelen tijdens het optreden van de band!

Bring the Big band back
Zondag 20 januari wordt onder leiding van Artex-docent Jan Doedens de Big Band Texel nieuw leven ingeblazen met een Workshop Bigband/Swingnummers uit de jaren ’60. Doedens trekt bij de workshop samen op met Jan Kühne, de oprichter en van 1997 tot 2004 de motor van Big Band Texel. Samen sporen ze naar uitgevlogen oud-leden van de Big Band en vers bloed om de Big Band terug naar Texel  te halen.