Expositie KunstKlas-leerlingen bij Nauta

Vanaf vrijdag 2 juli is in de etalage van Boekhandel Nauta in Den Burg een expositie te zien van Artex KunstKlas leerlingen. 
 
De expositie is inmiddels een heuse traditie als afsluiting van het cursusseizoen. Normaal gesproken vindt deze plaats bij Artex, maar omdat het vanwege corona niet eerder kon en Artex in de zomervakantie niet open is, worden de werken nu bij Nauta tentoongesteld. “Een mooie afsluiter van een toch wel heel rottig jaar”, aldus KunstKlas-docent Maurice Christo van Meijel. “Het is fijn voor de leerlingen dat we nu in ieder geval dit kunnen doen, het voelt toch als een soort kroon op je werk.” 
 
Er exposeren 2 groepen: KunstKlas voor basisschoolleerlingen Tarek, Juman, Iara, Liza, Nikki en Maryse en KunstKlas voor OSG’ers Hanedrik, Sieger, Janneke, Zoe, Floris en Mirte. “In principe trekken de leerlingen tijdens KunstKlas hun eigen plan, maar er worden ook een paar thema’s door de hele groep gedaan. Zo was ‘dieren’ bij iedereen een terugkerend thema. Daarvan zijn al resultaten te zien geweest in KunstKlas Podium in de Texelse Courant, nu zijn dus alle werken te bewonderen bij Nauta. Mini-kleisculpturen, tekeningen én een tekening die door Sieger direct op het raam wordt getekend: een tijdelijk kunstwerk dus.”
 
Bij de opdracht ‘halfmens-halfdier’ schilderden de meeste kinderen een metamorfose of een samengesteld figuur, maar Tarek van Sijp schilderde zichzelf tussen de wilde dieren (zie foto). Maurice: “Hij kijkt een beetje angstig op het schilderij, maar komt omdat zijn hoofd zich geklemd tussen de kaken van een krokodil. De leeuwachtige beer kijkt geamuseerd toe. Tarek schilderde voor het eerst met acrylverf en voegde later details toe met speciale acrylstiften. Heel knap gedaan.”
 
Iedereen wordt van harte uitgenodigd om de werken te komen bewonderen bij Nauta. De expositie is te zien tot en met 30 juli.