Wobbe Visser

Wobbe is geboren en getogen op Texel. Toen hij 9 jaar was begon hij met drummen en dat voelde meteen goed.
Op zijn 12e ging hij voor het eerst in een bandje spelen en dat smaakte naar nog meer. Uiteindelijk is hij na de middelbare school naar het Conservatorium gegaan.
In 1996 studeerde Wobbe af aan het Conservatorium in Groningen. Hier studeerde hij jazz, fusion, pop en andere stijlen zoals Braziliaanse muziek. Een hoogtepunt tijdens zijn studie was dat hij mee mocht spelen als drummer bij een concert samen met de legendarische gitarist Scott Henderson en bassist Gary Willis. Na zijn afstuderen is Wobbe 3 maanden in New York gaan studeren. Daar had hij les van drummers als Bobby Sanabria (Afro-Cuban), Kim Plainfield (Fusion), Michael Lauren (Jazz), Duduka da Fonseca (Braziliaans/Samba) en Jim Chapin (Moeller techniek).

Daarna heeft hij veel gewerkt als uitvoerend musicus in verschillende stijlen en op diverse muziekscholen als slagwerkdocent.

“Muziek maken is geweldig en nóg leuker is het om samen muziek te maken. Dat raad ik iedereen aan, of je nou jong of oud bent. Op elk niveau kun je (samen) muziek maken.”