Sebastiaan Fledderman

Mensen kunnen Sebastiaan kennen als de voorzitter van Stichting Rock ’n Roll Fabriek waarmee hij verschillende muzikale projecten op poten zet, waaronder The Band Senior en Rolling Stage. Daarnaast geeft Sebastiaan in de hele Noordkop gitaarles en muzikale workshops voor Triade (Den Helder) en Cool (Heerhugowaard).

Zijn eerste aanraking met muziek was de liefde voor de rockband Queen. En toen Sebastiaan op twaalfjarige leeftijd een gitaar kreeg, was de cirkel rond. Binnen een jaar zat hij in zijn eerste bandje, die later uit zou groeien tot The Stone Liars. Tijdens zijn muziekopleiding richtte hij de band Moondaze op. Als afstudeeropdracht boekte hij met deze band z’n eerste tour in Duitsland. Naast eigen werk bands heeft Sebastiaan verschillende coverprojecten gedaan, maar zijn voorkeur gaat uit naar zelf muziek schrijven. Op dit moment is Sebastiaan vooral actief als gitarist van de Nederlandse blues zangeres AJ Plug. Zij scoorde in 2022 het beste blues album van Nederland!

Sebastiaan’s favoriete stijlen zijn country, blues, Southern rock, bluesrock en hardrock en mijn grootste inspiratiebronnen The Black Crowes, Led Zeppelin, Rolling Stones, Deep Purple, Blackberry Smoke en Jimi Hendrix.

Zijn motto: Muziek is een taal die iedereen begrijpt!