Femke Kegel

Femke heeft altijd een pen en een leeg schrift of boekje bij zich. Ze verzamelt ideeën en gedichten en noteert lijstjes, titels en quotes. Er steekt altijd van alles uit die boekjes: knipsels, foto’s een gedroogde bloem. Naast haar bed ligt standaard een stapeltje boeken en een pen en schrijf/dag-boek.

Femke ontdekte dat samen verhalen schrijven inspireert en verbindt. Daarom begeleidt ze met veel plezier schrijfgroepen. Ze haalt hiervoor haar inspiratie uit het eigen leven en het leven om haar heen. De verhalen liggen voor het oprapen. Het is steeds weer verrassend om samen verhalen op te diepen. Dat samen te doen geeft meestal veel (h)erkenning.

Femke is docent autobiografisch schrijven. Deze manier van schrijven is ontwikkeld als instrument voor (innerlijke) ontwikkeling. Sinds de opleiding tot biografisch coach begeleidt ze mensen. Ze werkte jaren als leerkracht aan de Vrije School. Ze heeft ervaring met groepen en kan putten uit een grote bron van werkvormen. Humor en diepgang wisselen elkaar af in de opdrachten. Technieken en achtergronden komen laagdrempelig aan de orde. Schrijfplezier en een vloeiende pen staan voorop. Het smaakt meestal naar meer om zo met (levens-) verhalen bezig te zijn.