Claudia Reij

Ook zangdocent Claudia Reij heeft Texelse roots. Geboren en getogen op het eiland heeft ze haar 1e muzieklessen bij Artex gevolgd. Na een aantal jaren ervaring in de muziekwereld opgedaan te hebben, heeft Claudia een opleiding Docerend Musicus Jazz/Lichte Muziek afgerond op het Conservatorium Hilversum (onderdeel van de AHK) waar ze les kreeg van o.a. Gé Titulaer en Lydia van Dam. Ze kreeg, behalve Jazz, ook les in andere stijlen zoals Pop/Rock, Musical, Blues en Soul/Funk.

Na haar eindexamen gaat Claudia gelijk aan het werk bij Artex. Het lesgeven combineert ze met zingen in verschillende formaties in alle mogelijke muziekstijlen die ook in haar lessen terugkomen. Een van haar specialisaties is het Nederlandstalige genre, niet alleen in haar eigen band Villa Zeezicht, maar ook in optredens met o.a. Maarten van Roozendaal, Johan Hoogenboom en, recenter, Anne van Rijn.

Als aanvulling op haar opleiding volgde ze EVTS, logopedie en lessen bij Vocal Center, Universal Voice Institute en lessen bij verschillende docenten waaronder Elise Galama.

In samenwerking met Artex was zij afgelopen jaren actief op Texel bij Texel Musical Productions met o.a. een solistenrol in JCS en als arrangeur en vocal coach (solisten en backing vocalists) bij Rock Opera from Scratch.