Bert Schuiling

Bert Schuiling is theatermaker in hart en nieren. Hij raakt al jong besmet met het theatervirus. Komt op de middelbare school in aanraking met cabaret en dat laat hem nooit meer los. Hij studeert af aan de Pedagogische Academie in 1983 en staat 3,5 jaar voor de klas. Daaraan komt een einde als hij met het Helderse cabaretduo Zindroom in 1986 het Cameretten-festival wint en voor het theater kiest.

Sindsdien ontwikkelt hij zich verder en bemoeit zich met diverse disciplines. Hij schrijft toneelstukken, eenakters en musicals (begin 2011 staat zijn musical Veerkracht! op de planken en in 2014 zijn musical Grijs!). Hij maakt en speelt zijn voorstellingen ‘Ondersteboven’ en ’Binnenstebuiten’ voor middelbare scholen door het hele land. Verder geeft hij lessen en workshops in improvisatie en theater op scholen, centrums voor Kunsten en aan bedrijven en regisseert hij musicals (o.a. Jesus Christ Superstar, The Wiz, De Engel van Amsterdam, De 3 Musketiers, Oek, Little Shop of Horrors, De Driestuiver Opera, Hairspray). Hij begeleidt studenten van de Song and Dance musicalacademie te Zwolle met hun eindexamenvoorstellingen. En hij speelde meerdere edities op Broadway Den Hoorn.

Bert: “Als ik lessen of workshops geef, staan spelplezier en je veilig voelen op het toneel en in de groep bovenaan mijn lijstje. Daarnaast daag ik iedereen op een prettige manier uit om zijn of haar persoonlijke (spel)grens te verleggen.”