Cursusaanbod

vr10nov

Vliers Festival 2023

Vliers Festival 2023

Artex organiseert van vrijdag 10 november t/m zondag 12 november weer een geweldig workshopweekend: Vliers op Texel 2023.

Naast mooie muziekworkshops gaat er ook dit jaar weer gedanst worden. En natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning en leuke ontmoetingen, en de onvergetelijke Texel-ervaring!

Vliers staat voor de combinatie van Iers en Vlaams. De nadruk zal liggen op muziek uit andere streken dan Ierland waar Keltische roots liggen, dus niet alleen België (Vlaanderen), maar ook Frankrijk (Bretagne), Galicië, Schotland, etc. Ook in de samenspelworkshops is de keuze van de te spelen muziek breder dan bij Iers. En dat geldt ook voor het bal: een combi van celtic Folkbal (ceilidh) en balfolk.

We hebben deze editie maar liefst 9 muziekworkshops en werken nog aan een instap-uur dans voor alle leeftijden op de zaterdagmiddag.

Voor deze editie hebben we – naast de reeds bekende kanjers die al vaker workshops hebben gegeven – twee nieuwe muzikanten gevraagd; Isaac Muller voor fluit/whistle en Paul James voor doedelzak. Sebastiaan West zal dit jaar samen met Judith Be het jeugd samenspel verzorgen. 

De workshops dit jaar:

Elke workshop (m.u.v. de dans) bestaat uit 4 dagdelen:

vrijdag 10 november van 19.30 tot 21.30 uur
zaterdag 11 november van 9.30 tot 12.00 uur en van 14.30 tot 16.30 uur
zondag 12 november van 10.00 tot 12.30 uur

Op zondagmiddag zetten we tussen 13.30 en 14.30 uur de muzikale puntjes op de i om ten slotte van 15.00 tot 16.00 uur het geleerde te presenteren aan alle deelnemers.

Voor de workshops geldt dat ze niet toegankelijk zijn voor beginners, behalve voor zang, bodhrán en dans: daarvoor hoef je geen ervaring te hebben.

Wil je je aanmelden voor een van de workshops, klik dan hierboven op de workshop van jouw keuze en vul het online inschrijfformulier in. Inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Vol=vol, dus wees er op tijd bij!

De lunch op zaterdag vindt traditiegetrouw plaats aan het strand bij Paal 9. Voor het diner op zaterdag en de lunch op zondag hebben we lekkere maaltijden gereserveerd bij Hotel Den Burg, om de hoek bij Artex. We vragen deelnemers om zelf passend logies te zoeken voor het weekend, bijvoorbeeld via Stayokay Texel, VVV Texel of Airbnb.

Foto: Anouk Pross Photography


Details
Type cursus:
Workshop
Evenement
Orkest/Ensemble/Koor
Datum:
vrijdag 10 november 2023
Aantal en duur:
Weekend van 10-12 november 2023
Prijs:
Volwassenen: € 180,-
Jeugd (8-14 jaar): € 100,-