Cursusaanbod

vr10nov

Vliers Festival 2023: workshop jeugdsamenspel door Judith Be en Sebastiaan West

Vliers Festival 2023: workshop jeugdsamenspel door Judith Be en Sebastiaan West

Judith Be studeert sinds 2021 Docent Muziek aan het conservatorium van Amsterdam. Ze is op haar 7e begonnen met klassiek vioolspelen, maar leerde al snel de Ierse volksmuziek kennen. Ze heeft deelgenomen aan veel cursussen en zomerkampen op het gebied van volksmuziek en wereldmuziek, waar ze kennis heeft gemaakt met veel verschillende muziekstijlen. In 2019 is ze naar Zweden gegaan om daar een opleiding te doen in de Zweedse volksmuziek. Tegenwoordig is ze naast haar studie te vinden in verschillende jamsessies, treedt ze op op onder andere folkbals, en speelt ze alle muziek die ze mooi vindt. Naast de viool zingt ze ook graag, onder andere in het Svensk Högtidskören, dat zich specialiseert in Zweeds repertoire.

Sebastiaan West studeert Jazzpiano aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Hij speelt zijn hele leven al piano en is de afgelopen jaren verliefd geworden op de accordeon, en vooral op de Ierse accordeonstijl. Hij is opgegroeid in Vermont, waar hij deel uitmaakte van een rijke en multiculturele gemeenschap van volksmuzikanten, bestaand uit Ierse, Queceboise, Schotse, en Amerikaanse tradities; in deze gemeenschap heeft hij leren samenspelen en luisteren. Tegenwoordig speelt hij in vele verschillende opstellingen, van het 17-koppig funkorkest Artoise Funk Collective tot de Codarts Jazz Big Band, en ook solo. Ook geeft hij les in piano en accordeon aan mensen van alle leeftijden.

Judith en Sebastiaan spelen samen in het folkduo Stockholm Syndrome, waarmee ze bals begeleiden en ook andere concerten geven.

Tijdens dit workshopweekend gaan we aan de slag met folktunes uit Vlaanderen, Ierland, en misschien ook nog uit andere landen. We gaan aan de slag met de melodieën, die we op gehoor gaan aanleren, en gaan de harmonie-instrumenten aan de slag met de akkoorden. Vervolgens maken we daar met zijn allen een mooi arrangement waar alle instrumenten uit onze groep aan bod komen. Aan het eind van het weekend gaan we de tunes die we geleerd hebben voorspelen aan alle ouders en aan de andere groepen. Het is een leuke, afwisselende workshop waar plezier en het samenspelen met elkaar centraal staan.

Het is goed om wegwijs te zijn op je instrument, zodat je goed met de groep mee kunt komen. We zullen de melodieën aanleren op gehoor. Tijdens de workshop kan je de tunes opnemen zodat je ze kan onthouden en later nog eens kan spelen.

Benodigdheden: Je instrument(en), en een opnameapparaat om de tunes mee op te nemen, zodat je ze thuis later nog een keer kan spelen.

Deze workshop is geschikt voor kinderen van 8-14 jaar.

Judith en Sebastiaan geven tijdens Vliers Festival 2023 een weekend-workshop in 4 dagdelen:

vrijdag 10 november van 19.30 tot 21.30 uur
zaterdag 11 november van 9.30 tot 12.00 uur en van 14.30 tot 16.30 uur
zondag 12 november van 10.00 tot 12.30 uur
Op zondagmiddag zetten we tussen 13.30 en 14.30 uur de muzikale puntjes op de i om ten slotte van 15.00 tot 16.00 uur het geleerde te presenteren aan alle deelnemers.


Details
Type cursus:
Workshop
Datum:
vrijdag 10 november 2023
Aantal en duur:
Weekend-workshop in 4 dagdelen in het weekend van 10-12 november 2023
Prijs:
Tot 18 jaar € 100,-
Direct aanmelden!

  Aanhef


  MAALTIJDEN

  Ik eet zaterdagmiddag mee (€ 20,- bij Paal 9, incl. bus naar het strand)Ik eet zaterdagavond mee (€ 25,- bij Hotel Den Burg)Ik eet zondagmiddag mee (€ 15,- bij Hotel Den Burg)

  TARIEF

  € 180,- voor volwassenen€ 100,- tot 18 jaar
  Volwassenen die een jaarcursus bij Artex volgen, krijgen 25% korting op de workshopprijs.

  GEGEVENS VAN DE BETALINGSPLICHTIGE
  Dit is degene die de lesgelden betaalt, bijvoorbeeld de ouder of verzorger.

  Adres zelfde als cursist

  BETALINGSMACHTIGING
  Als je dit formulier verzendt, machtig je Artex Kunstenschool Texel om het bedrag van het door jou opgegeven rekeningnummer af te schrijven. Mocht er iets niet kloppen na incasseren, dan kun je het geld terug laten storten/storneren (binnen 56 dagen nadat het bedrag is afgeschreven).

  Nadat het formulier bij ons is binnengekomen, ontvang je van ons een bevestiging via e-mail. Als je die niet ziet, check dan ook je spam-box. Soms komt het voor dat er een foutje is gemaakt tijdens het intypen van het e-mailadres, dan ontvang je dus ook geen bevestigingsmail.

  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
  Vanzelfsprekend gaan wij correct om met je gegevens en verstrekken je mailadres niet aan derden. Lees hier onze privacyverklaring.

  Ja, ik wil graag de Artex nieuwsbrief ontvangen.
  Ik ga akkoord met de bepalingen van het lesgeldreglement.
  Foto's die tijdens het festival door Artex van mij gemaakt worden, mogen gepubliceerd worden.