Cursusaanbod

vr10nov

Vliers Festival 2023: workshop doedelzak door Paul James

Vliers Festival 2023: workshop doedelzak door Paul James

Paul James is een saxofonist, doedelzakspeler, zanger en componist die muziek maakt die beïnvloed is door Engelse en Europese folk/folklore-tradities. Paul speelt al doedelzak vanaf zijn 17e en begon op gaita, een Spaanse doedelzak. Toen hij bij de band Blowzabella ging spelen, speelde hij op instrumenten van Jon Swayne in diverse toonsoorten. Zijn speelstijl heeft zich ontwikkeld met de tijd, en etaleert plezier in muziek, samenspel, improvisatie, componeren van mooie melodieen, met meerstemmigheid die de muziek extra diepte én hoogte geven! 

In de workshop gaan we ervan uit dat je wegwijs bent op je instrument, en de muziek ook redelijk kan lezen, of snel auditief kunt oppakken. Een goed werkende G-doedelzak is een vereiste, C- en D-instrumenten zijn soms ook handig voor de meerstemmige partijen. Paul neemt een aantal mooie melodieën mee uit de folk (soms is de inkt nog nat!), vaak danstunes als polka’s, bourrees, scottish, jigs, wals, etc. met iets makkelijkere 2e en 3e stemmen. Is de melodie te hoog gegrepen qua tempo of moeilijkheidsgraad; de andere stemmen zijn dan ook fijn om te spelen.

We werken aan techniek, samenspel, balans in samenklank, breiden de tunes uit met intro’s, improvisaties, en alles wat de muziek kan verrijken met de specifieke klanken van de doedelzak. Ook afwisseling in klanken, ritme, opbouw in de muziek, en zelfs stilte hoort daarbij 😉 Deze workshop vergt teamwork!

Handig om mee te nemen zijn stoppers voor de bourdons, een opname-apparaatje en schrijfgerei en papier voor notities.

Paul geeft tijdens Vliers Festival 2023 een weekend-workshop in 4 dagdelen:

vrijdag 10 november van 19.30 tot 21.30 uur
zaterdag 11 november van 9.30 tot 12.00 uur en van 14.30 tot 16.30 uur
zondag 12 november van 10.00 tot 12.30 uur
Op zondagmiddag zetten we tussen 13.30 en 14.30 uur de muzikale puntjes op de i om ten slotte van 15.00 tot 16.00 uur het geleerde te presenteren aan alle deelnemers.


Details
Type cursus:
Workshop
Datum:
vrijdag 10 november 2023
Aantal en duur:
Weekend-workshop in 4 dagdelen in het weekend van 10-12 november 2023
Prijs:
€ 180,- voor volwassenen | Tot 18 jaar € 100,-
Direct aanmelden!

  Aanhef

  INSTRUMENT EN NIVEAU

  MAALTIJDEN

  Ik eet zaterdagmiddag mee (€ 20,- bij Paal 9, incl. bus naar het strand)Ik eet zaterdagavond mee (€ 25,- bij Hotel Den Burg)Ik eet zondagmiddag mee (€ 15,- bij Hotel Den Burg)

  TARIEF

  € 180,- voor volwassenen€ 100,- tot 18 jaar
  Volwassenen die een jaarcursus bij Artex volgen, krijgen 25% korting op de workshopprijs.

  GEGEVENS VAN DE BETALINGSPLICHTIGE
  Dit is degene die de lesgelden betaalt, bijvoorbeeld de ouder of verzorger.

  Adres zelfde als cursist

  BETALINGSMACHTIGING
  Als je dit formulier verzendt, machtig je Artex Kunstenschool Texel om het bedrag van het door jou opgegeven rekeningnummer af te schrijven. Mocht er iets niet kloppen na incasseren, dan kun je het geld terug laten storten/storneren (binnen 56 dagen nadat het bedrag is afgeschreven).

  Nadat het formulier bij ons is binnengekomen, ontvang je van ons een bevestiging via e-mail. Als je die niet ziet, check dan ook je spam-box. Soms komt het voor dat er een foutje is gemaakt tijdens het intypen van het e-mailadres, dan ontvang je dus ook geen bevestigingsmail.

  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
  Vanzelfsprekend gaan wij correct om met je gegevens en verstrekken je mailadres niet aan derden. Lees hier onze privacyverklaring.

  Ja, ik wil graag de Artex nieuwsbrief ontvangen.
  Ik ga akkoord met de bepalingen van het lesgeldreglement.
  Foto's die tijdens het festival door Artex van mij gemaakt worden, mogen gepubliceerd worden.