Cursusaanbod

vr10nov

Vliers Festival 2023: workshops viool/fiddle door Naomi Vercauteren

Vliers Festival 2023: workshops viool/fiddle door Naomi Vercauteren

Naomi is een Belgische violiste die al meer dan vijftien jaar actief is in de folkmuziek scene. Ze doceerde in het verleden ook al eens de vioolworkshop op Texel en gaf ook enkele keren de samenspelworkshop voor jongeren. Momenteel speelt ze in Brisk, Room13 Orchestra (o.l.v. Yves Meerschaert en projecten met o.a. Mich Walschaerts) en is ze freelance barokvioliste (Ensemble a, Le Concert d’Anvers e.a.). Na haar studies voor klassieke viool aan het Koninklijk Conservatorium van Gent en barokviool aan het Lemmensinstituut richt ze zich vooral op folkmuziek en barokmuziek. Ze heeft regelmatig deelgenomen aan Ethno en is sinds 2015 artistieke leider op Ethno Flanders. Naomi geeft vioolles aan de Kunstacademies van Gent en Geraardsbergen en geeft ook regelmatig workshops aan leraren en leerlingen om zich te verdiepen in de folkstijl.

Tijdens de workshop leer je Ierse tunes, balfolk tunes en traditionele melodieën van Angelsaksische of eigen bodem. De klemtoon ligt op swingende boogstreken, ritmische begeleidingen, dubbelsnarenspel en linkerhandversieringen om tunes en je vioolspel tot leven te laten komen. Je leert de melodieën op gehoor.

Naomi geeft tijdens Vliers Festival 2023 een weekend-workshop in 4 dagdelen:

vrijdag 10 november van 19.30 tot 21.30 uur
zaterdag 11 november van 9.30 tot 12.00 uur en van 14.30 tot 16.30 uur
zondag 12 november van 10.00 tot 12.30 uur
Op zondagmiddag zetten we tussen 13.30 en 14.30 uur de muzikale puntjes op de i om ten slotte van 15.00 tot 16.00 uur het geleerde te presenteren aan alle deelnemers.

Elke deelnemer dient al gevorderd te zijn en enkele jaren zijn instrument te bespelen om zonder problemen een nieuwe melodie te kunnen leren.

Benodigdheden: instrument, opnameapparaat, schrijfgerei en papier.


Details
Type cursus:
Workshop
Datum:
vrijdag 10 november 2023
Aantal en duur:
Weekend-workshop in 4 dagdelen in het weekend van 10-12 november 2023
Prijs:
volwassenen € 180,- | jeugd € 100,-
Direct aanmelden!

  Aanhef

  INSTRUMENT EN NIVEAU

  MAALTIJDEN

  Ik eet zaterdagmiddag mee (€ 20,- bij Paal 9, incl. bus naar het strand)Ik eet zaterdagavond mee (€ 25,- bij Hotel Den Burg)Ik eet zondagmiddag mee (€ 15,- bij Hotel Den Burg)

  TARIEF

  € 180,- voor volwassenen€ 100,- tot 18 jaar
  Volwassenen die een jaarcursus bij Artex volgen, krijgen 25% korting op de workshopprijs.

  GEGEVENS VAN DE BETALINGSPLICHTIGE
  Dit is degene die de lesgelden betaalt, bijvoorbeeld de ouder of verzorger.

  Adres zelfde als cursist

  BETALINGSMACHTIGING
  Als je dit formulier verzendt, machtig je Artex Kunstenschool Texel om het bedrag van het door jou opgegeven rekeningnummer af te schrijven. Mocht er iets niet kloppen na incasseren, dan kun je het geld terug laten storten/storneren (binnen 56 dagen nadat het bedrag is afgeschreven).

  Nadat het formulier bij ons is binnengekomen, ontvang je van ons een bevestiging via e-mail. Als je die niet ziet, check dan ook je spam-box. Soms komt het voor dat er een foutje is gemaakt tijdens het intypen van het e-mailadres, dan ontvang je dus ook geen bevestigingsmail.

  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
  Vanzelfsprekend gaan wij correct om met je gegevens en verstrekken je mailadres niet aan derden. Lees hier onze privacyverklaring.

  Ja, ik wil graag de Artex nieuwsbrief ontvangen.
  Ik ga akkoord met de bepalingen van het lesgeldreglement.
  Foto's die tijdens het festival door Artex van mij gemaakt worden, mogen gepubliceerd worden.