Cursusaanbod

vr10nov

Vliers Festival 2023: workshops samenspel door Wouter Vandenabeele

Vliers Festival 2023: workshops samenspel door Wouter Vandenabeele

Vanuit de bergen in Sicilië met een Griekse wind langs Frankrijk, Ierland en Zweden over de Kempen tot in het hartje van Gent. Traditionele melodieën en nieuwe composities op basis daarvan. Authenticiteit en de kracht van eeuwenoude tradities die de nieuwe folk ontmoeten!

We spelen op gehoor en werken aan thema’s, arrangementen en improvisaties met behulp van enkele belangrijke aspecten van de muziektheorie (basisakkoorden, modi, etc.) voor de folk. We werken toe naar een gezamenlijk concertje op de laatste dag. Na de stage kan je partituren krijgen.

Elk akoestisch instrument is welkom! Bourdon instrumenten zijn zeker welkom, maar deze kunnen niet alles meespelen. Idealiter spelen ze een tweede instrument. Geen elektrisch versterkte instrumenten en geen drums, kleine percussie daarentegen is meer dan welkom.

Je moet je instrument kennen en vloeiend melodieën kunnen spelen, dus geen beginners.

Wouter Vandenabeele was in zijn muzikale beginjaren actief als muzikant bij de folkgroep Ambrozijn, een groep die aan de basis lag van de folkrevival van de jaren ‘90. Hij werkte zich verder op als componist, arrangeur en artistiek leider van diverse groepen en projecten. Hij werkte ook voor theater en schreef filmmuziek. Zo stichtte hij het wereldorkest Olla Vogala dat onder zijn leiding een unieke plaats veroverde in het Vlaamse muzieklandschap. Met zijn Chansons-reeks (Chanson sans paroles, Chansons pour la fin d’un jour en Chansons pour le temps qui reste) laat hij zijn meer intieme en ingetogen kant horen. Als muzikanten bij de groepen, Tamala en Liqa vertelt hij wederom een eigen verhaal waar hij ontmoetingen met andere culturen en genres nooit uitsluit. Andere opmerkelijke projecten die hij realiseerde zijn het prestigieuze Hadzidakis- project (opener van de Olympische Spelen 2004 in Athene), het Marokkaans- Vlaams project Brared Ataï en Zuiderwind, een project met Afrikaanse muzikanten. Hij speelde concerten van Taiwan over Libanon en Afrika tot in Brazilië en New York.

Wouter geeft tijdens Vliers Festival 2023 een weekend-workshop in 4 dagdelen:

vrijdag 10 november van 19.30 tot 21.30 uur
zaterdag 11 november van 9.30 tot 12.00 uur en van 14.30 tot 16.30 uur
zondag 12 november van 10.00 tot 12.30 uur
Op zondagmiddag zetten we tussen 13.30 en 14.30 uur de muzikale puntjes op de i om ten slotte van 15.00 tot 16.00 uur het geleerde te presenteren aan alle deelnemers.


Details
Type cursus:
Workshop
Datum:
vrijdag 10 november 2023
Aantal en duur:
Weekend-workshop in 4 dagdelen in het weekend van 10-12 november 2023
Prijs:
volwassenen € 180,- | jeugd € 100,-
Direct aanmelden!

  Aanhef

  INSTRUMENT EN NIVEAU

  MAALTIJDEN

  Ik eet zaterdagmiddag mee (€ 20,- bij Paal 9, incl. bus naar het strand)Ik eet zaterdagavond mee (€ 25,- bij Hotel Den Burg)Ik eet zondagmiddag mee (€ 15,- bij Hotel Den Burg)

  TARIEF

  € 180,- voor volwassenen€ 100,- tot 18 jaar
  Volwassenen die een jaarcursus bij Artex volgen, krijgen 25% korting op de workshopprijs.

  GEGEVENS VAN DE BETALINGSPLICHTIGE
  Dit is degene die de lesgelden betaalt, bijvoorbeeld de ouder of verzorger.

  Adres zelfde als cursist

  BETALINGSMACHTIGING
  Als je dit formulier verzendt, machtig je Artex Kunstenschool Texel om het bedrag van het door jou opgegeven rekeningnummer af te schrijven. Mocht er iets niet kloppen na incasseren, dan kun je het geld terug laten storten/storneren (binnen 56 dagen nadat het bedrag is afgeschreven).

  Nadat het formulier bij ons is binnengekomen, ontvang je van ons een bevestiging via e-mail. Als je die niet ziet, check dan ook je spam-box. Soms komt het voor dat er een foutje is gemaakt tijdens het intypen van het e-mailadres, dan ontvang je dus ook geen bevestigingsmail.

  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
  Vanzelfsprekend gaan wij correct om met je gegevens en verstrekken je mailadres niet aan derden. Lees hier onze privacyverklaring.

  Ja, ik wil graag de Artex nieuwsbrief ontvangen.
  Ik ga akkoord met de bepalingen van het lesgeldreglement.
  Foto's die tijdens het festival door Artex van mij gemaakt worden, mogen gepubliceerd worden.