Cursusaanbod

vr22mrt

Opening expositie ‘We Come One’

Opening expositie ‘We Come One’

Op vrijdag 22 maart opent in het Glazen Paleis de expositie ‘We Come One’, een kunstproject van Artex, uitgevoerd door Texelse schoolkinderen onder begeleiding van beeldend kunstenaar en grafisch ontwerper Remko Koopman uit Leiden (sinds oktober 2022 woon- en werkzaam op Texel).

Het spraakmakende project is in oktober 2023 ontstaan als interactieve stand onder de naam ‘In iedereen zit een kunstenaar’ tijdens de gezondheidsbeurs voor Texelse schoolkinderen ‘Hoera het is vandaag’. De kinderen werd gevraagd om een zelfportret te tekenen binnen een grote gele ‘wolk’ van andere hoofdjes die tezamen een drieluik vormen. Het idee hierachter is verbroedering met behoud van eigenheid en diversiteit in een tijd van spanningen, conflicten en oorlog. De bedoeling is dat het kunstwerk ‘We Come One’ een positieve boodschap voor de toekomst communiceert; een lichtpunt aan de horizon. Het drieluik is in januari, februari en maart afgemaakt door verschillende groepen van De Skool, leerlingen van scholen in de buitendorpen en op locatie bij Artex tijdens het lustrumfeest ‘Back To The Future’.

Tijdens de opening van de expositie zal Remko Koopman tevens een A5-formaat magazine genaamd ‘Tijdcapsule’ presenteren, gemaakt door de midden- en bovenbouw van de Jac. P. Thijsseschool. Het magazine bevat werkstukken van alle leerlingen en dient als geschiedkundig naslagwerk voor de toekomst. Het wil tevens de aandacht vestigen op de meerwaarde van creativiteit in de vorm van kunst en cultuur binnen het (lager) onderwijs. Dit als afsluiting van Koopman’s opleiding als ‘Kunstenaar voor de klas in het basisonderwijs’, opgezet door Artex in samenwerking met de Texelse CultuurCoach Maurice Christo van Meijel.

De opening van de expositie is op vrijdag 22 maart om 12.00 uur in het Glazen Paleis. Iedereen is van harte welkom om de opening bij te wonen. De expositie ‘We Come One’ is tot en met vrijdag 26 april te zien.


Details
Type cursus:
Expositie
Datum:
vrijdag 22 maart 2024
Tijd:
12.00 uur