Cursusaanbod

wo29nov

Online kunstlezing: Salvador Dalí

Online kunstlezing: Salvador Dalí

In december 1955 gaf Salvador Dalí een lezing voor geïnteresseerden aan de Sorbonne in Parijs. Nou stond de kunstenaar erom bekend excentriek gedrag te vertonen, maar dit keer overtrof hij zichzelf: hij kwam aangereden in een Rolls Royce die geheel gevuld was met bloemkolen, zo’n 500 kilo. De verklaring was simpel: ‘alles eindigt met bloemkool’.

Dalí is een goed voorbeeld van de mythevorming van de kunstenaar, grotendeels heeft hij dit zelf gecultiveerd. Zo waren de omhoog wijzende punten van zijn snor antennes voor goddelijke inspiratie. Naast die mythe is Dalí natuurlijk ook een kunstenaar die werken maakte, en dat was absoluut niet beperkt tot schilder- of beeldhouwkunst.

Ook was de kunstenaar niet vies van een beetje commercie; hij werkte een tijd voor Disney en heeft het logo van het lollymerk Chupa Chups ontworpen. Dit zijn maar een paar voorbeelden waar de veelzijdige, extravagante en ook mysterieuze Salvador Dalí zich mee bezig heeft gehouden, te veel om in één lezing te behandelen, maar we doen een poging.

Deze lezing wordt gegeven door Wouter Maas van Bureau Boeiend.

Hoe werkt het?
Je koopt een toegangskaartje voor de lezing via deze pagina. Je ontvangt op de dag van de lezing rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Vervolgens kun je om 19.00 uur de lezing thuis op je computer of tablet volgen via het programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen die je anders in de zaal zou zien en hoor (en zie) je Wouter praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen. Mocht je verhinderd zijn, dan kun je na afloop een (zonder publiek opgenomen) registratie van de lezing terugkijken.

Mocht je op de dag van de lezing om 11.00 uur nog geen e-mail ontvangen hebben, check dan je spambox.


Details
Type cursus:
Lezing
Datum:
woensdag 29 november 2023
Tijd:
19.00 uur
Aantal en duur:
1 lezing van ca. 2 uur
Prijs:
€ 10,-