Cursusaanbod

wo4okt

Kunstlezing (bij Artex): Pieter Bruegel

Kunstlezing (bij Artex): Pieter Bruegel

Een enkele museumzaal met een paar schilderijen van Pieter Bruegel de Oude kan de bezoeker langer dan een uur boeien. En dat is alleen al Pieter Bruegel de Oude. Het geslacht Bruegel en zijn aangetrouwde telgen telden echter veel schilders, die het Noordbrabants Museum van 30 september tot 24 januari in een tentoonstelling bijeenbrengt.

In deze lezing zullen we veel van de werken van Pieter Bruegel de Oude beschouwen, maar ook zien dat hij niet alleen drukke schilderijen schiep. Sterker nog, hij begon zijn loopbaan met het maken van tekeningen die vervolgens door zijn opdrachtgever tot etsen werden omgezet en in albums werden verkocht. Later maakte hij schilderijen die kunsthistorici ‘Wimmelbilder’ zijn gaan noemen en waarop niet een duidelijk centrum van de actie is aan te wijzen. Naast de stijl is ook de iconografie van Bruegel zeer interessant, met evergreens als ‘De Nederlandse spreekwoorden’ uit 1559 waarvan er veel tot op heden al dan niet regionaal worden gebruikt.

Deze lezing wordt ‘live’ bij Artex gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.

Kijk hier voor meer informatie over onze lezingen.


Details
Type cursus:
Lezing
Datum:
woensdag 4 oktober 2023
Tijd:
19.00 uur
Aantal en duur:
1 lezing van ca. 2 uur
Prijs:
€ 10,- incl. koffie/thee en iets lekkers
Direct aanmelden!

    Aantal personen

    Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
    Wij houden je via mail op de hoogte van roosterwijzigingen, vakantieplanningen en afwezigheid van docenten. Daarnaast brengen we je via onze maandelijkse nieuwsbrief op de hoogte van nieuw cursusaanbod, concerten, evenementen en acties. Vanzelfsprekend gaan wij correct om met je gegevens en verstrekken je mailadres niet aan derden. Lees hier onze privacyverklaring.
    Ja, ik wil graag de Artex nieuwsbrief ontvangen.