Cursusaanbod

wo2okt

Online kunstlezing: James Ensor

Online kunstlezing: James Ensor

Maskers verhullen niet, ze leggen bloot.

James Ensor mag dan een Engels klinkende naam zijn, maar hij was een geboren en getogen Belg uit Oostende. Met Engelse wortels, dat wel. Ensor, die leefde van 1860 tot 1949, is nu een van de bekendste en meest herkenbare Belgische kunstenaars. Hij werd door de Belgische koning zelfs tot baron verheven. Zijn bekendheid had hij te danken aan zijn kleurrijke palet, losse penseelvoering en vooral aan zijn onderwerpen. Hij zette de Belgische maatschappij te kijk met personages die karikaturale maskers dragen. Veel meer dan emoties te verhullen, leggen die maskers juist een sfeer bloot, die zelden gezellig is.

In 2024 is het driekwart eeuw geleden dat baron Ensor overleed. In België worden dan ook tentoonstellingen over zijn kunst georganiseerd in Oostende, Brussel en Antwerpen. In deze lezing zullen wij je Ensors kunst en haar betekenis ontsluiten, alsook de schilder, die vaak onterecht als een eenling wordt weggezet, in zijn context plaatsen.

Deze lezing wordt online gegeven door Wouter Maas van Bureau Boeiend.

Hoe werkt het?
Je koopt een toegangskaartje voor de lezing via deze pagina. Je ontvangt op de dag van de lezing rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Vervolgens kun je om 19.00 uur de lezing thuis op je computer of tablet volgen via het programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen die je anders in de zaal zou zien en hoor (en zie) je Wouter praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen. Mocht je verhinderd zijn, dan kun je na afloop een (zonder publiek opgenomen) registratie van de lezing terugkijken.

Mocht je op de dag van de lezing om 11.00 uur nog geen e-mail ontvangen hebben, check dan je spambox.


Details
Type cursus:
Lezing
Datum:
woensdag 2 oktober 2024
Tijd:
19.00 uur
Aantal en duur:
1 lezing van ca. 2 uur
Prijs:
€ 10,-