Cursusaanbod

di26nov

Kunstlezing (live bij Artex): Graffiti & street art in Nederland

Kunstlezing (live bij Artex): Graffiti & street art in Nederland

Graffiti en street art zijn uitgegroeid tot de grootste en meest populaire (kunst)stromingen ter wereld. De invloed op de populaire cultuur, grafische vormgeving en fashionwereld valt niet te ontkennen. Graffiti artiesten opereren internationaal binnen een wereldwijd netwerk en hippe street art musea en galleries veroveren hun plaats binnen de traditionele kunstwereld. Hoe een controversiële subcultuur binnen 30 jaar kon uitgroeien tot een wereldwijd fenomeen wordt in deze lezing haarfijn uitgelegd door graffiti-artiest, grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar Remko Koopman.
 
Remko Koopman (Leiden, 1974) is auteur van kunstgeschiedenis boeken over de geschiedenis en ontwikkeling van Graffiti en Street Art in Nederland. In 1998 is hij afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (KABK), richting Grafische- en Typografische Vormgeving. In 2018 volgt verdieping aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam (HKA) met de post-HBO opleiding ‘BIK (Beroepskunstenaar In de Klas).
 
Geïnspireerd door de Newyorkse Hip Hop cultuur (met name het element ‘Graffiti’) begint Koopman in 1988 onder het pseudoniem ‘SCAGE’ met het maken van (illegale) typografische schilderingen op muren en bouwketen in de straten van Leiden. In de jaren die volgen ontwikkelt hij een herkenbare eigen stijl die nationaal en inter­nationaal erkenning krijgt binnen de ‘underground graffitiscene’. In 2007 wordt zijn werk opgenomen in de Amerikaanse cult-documentaire ‘Bomb It’ (Jon Reiss, Antidote Films).

Details
Type cursus:
Lezing
Datum:
dinsdag 26 november 2024
Tijd:
van 19.00 tot 21.00 uur
Aantal en duur:
Ca. 2 uur
Prijs:
€ 10,- p.p. inclusief koffie/thee/lekkers

Docent(en): Remko Koopman

Direct aanmelden!

  Aantal personen

  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
  Wij houden je via mail op de hoogte van roosterwijzigingen, vakantieplanningen en afwezigheid van docenten. Daarnaast brengen we je via onze maandelijkse nieuwsbrief op de hoogte van nieuw cursusaanbod, concerten, evenementen en acties. Vanzelfsprekend gaan wij correct om met je gegevens en verstrekken je mailadres niet aan derden. Lees hier onze privacyverklaring.
  Ja, ik wil graag de Artex nieuwsbrief ontvangen.

  Misschien vind je dit ook leuk

  wo2okt

  Online kunstlezing: James Ensor