Cursusaanbod

vr8nov

Iers Festival 2024: workshop jeugdsamenspel door Judith Be

Iers Festival 2024: workshop jeugdsamenspel door Judith Be

Judith studeert sinds 2021 Docent Muziek aan het conservatorium van Amsterdam. Ze is op haar 7e begonnen met klassiek vioolspelen, maar leerde al snel de Ierse volksmuziek kennen. Ze heeft deelgenomen aan veel cursussen en zomerkampen op het gebied van volksmuziek en wereldmuziek, waar ze kennis heeft gemaakt met veel verschillende muziekstijlen. In 2019 is ze naar Zweden gegaan om daar een opleiding te doen in de Zweedse volksmuziek. Tegenwoordig is ze naast haar studie te vinden in verschillende jamsessies, treedt ze op op onder andere folkbals, en speelt ze alle muziek die ze mooi vindt. Naast de viool zingt ze ook graag, onder andere in het Svensk Högtidskören, dat zich specialiseert in Zweeds repertoire.

Tijdens dit workshopweekend gaan we aan de slag met folktunes uit Ierland, Schotland en misschien ook nog uit andere landen. We gaan aan de slag met de melodieën, die we op gehoor gaan aanleren, en gaan de harmonie-instrumenten aan de slag met de akkoorden. Vervolgens maken we daar met z’n allen een mooi arrangement van waar alle instrumenten uit onze groep aan bod komen. Op zondag gaan we de tunes die we geleerd hebben voorspelen aan alle ouders en aan de andere groepen. Het is een leuke, afwisselende workshop waar plezier en het samenspelen met elkaar centraal staan!

Elke deelnemer dient al enkele jaren zijn instrument te bespelen om zonder problemen een nieuwe melodie te kunnen leren. Judith werkt grotendeels op het gehoor; achteraf krijgt iedereen de partituur mee. Benodigdheden: je instrument (alle instrumenten behalve zware percussie welkom), schrijfgerei en papier, en eventueel een opnameapparaat zodat je de tunes later nog een keer kan spelen.

Deze workshop is geschikt voor kinderen van 8-14 jaar.

Judith geeft tijdens Iers Festival 2024 een weekend-workshop in 4 dagdelen:

vrijdag 8 november van 19.30 tot 21.30 uur
zaterdag 9 november van 9.30 tot 12.00 uur en van 14.30 tot 16.30 uur
zondag 12 november van 10.00 tot 12.30 uur
Op zondagmiddag zetten we tussen 13.30 en 14.00 uur de muzikale puntjes op de i om ten slotte van 14.30 tot 16.00 uur het geleerde te presenteren aan alle deelnemers.

Foto: Ola Originals


Details
Type cursus:
Workshop
Datum:
vrijdag 8 november 2024
Aantal en duur:
Weekend-workshop in 4 dagdelen in het weekend van 8-10 november 2024
Prijs:
Tot 18 jaar € 110,-

Docent(en): Judith Be

Direct aanmelden!

  Aanhef

  INSTRUMENT EN NIVEAU

  MAALTIJDEN

  Ik eet zaterdagmiddag mee (€ 20,- bij Paal 9, incl. bus naar het strand)Ik eet zaterdagavond mee (€ 25,- bij Stay Okay)Ik eet zondagmiddag mee (€ 15,- bij Stay Okay)

  TARIEF

  € 190,- voor volwassenen€ 110,- tot 18 jaar
  Volwassenen die een jaarcursus bij Artex volgen, krijgen 25% korting op de workshopprijs.

  GEGEVENS VAN DE BETALINGSPLICHTIGE
  Dit is degene die de lesgelden betaalt, bijvoorbeeld de ouder of verzorger.

  Adres zelfde als cursist

  BETALINGSMACHTIGING
  Als je dit formulier verzendt, machtig je Artex Kunstenschool Texel om het bedrag van het door jou opgegeven rekeningnummer af te schrijven. Mocht er iets niet kloppen na incasseren, dan kun je het geld terug laten storten/storneren (binnen 56 dagen nadat het bedrag is afgeschreven).

  Nadat het formulier bij ons is binnengekomen, ontvang je van ons een bevestiging via e-mail. Als je die niet ziet, check dan ook je spam-box. Soms komt het voor dat er een foutje is gemaakt tijdens het intypen van het e-mailadres, dan ontvang je dus ook geen bevestigingsmail.

  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
  Vanzelfsprekend gaan wij correct om met je gegevens en verstrekken je mailadres niet aan derden. Lees hier onze privacyverklaring.

  Ja, ik wil graag de Artex nieuwsbrief ontvangen.
  Ik ga akkoord met de bepalingen van het lesgeldreglement.
  Foto's die tijdens het festival door Artex van mij gemaakt worden, mogen gepubliceerd worden.