Beethoven Scratch

Beethoven Scratch
In 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren. Musici en orkesten over de hele wereld grijpen de 250e geboortedag aan om een ode aan de componist te brengen. En terecht! Tot op de dag van vandaag heeft zijn oeuvre een grote invloed. “Scratch” (komt uit het Engels, betekent: bij elkaar schrapen, scharrelen) betekent dat je je in kunt schrijven om mee te spelen.

Scratch weekend
In het weekend van 28-29 maart organiseren Annelies Smit van het Haarlems Amateur Symfonie Orkest (HASO) in samenwerking met Stichting Triade Den Helder en Loes Bakker van Artex Kunstenschool Texel een scratch-weekend.

Meedoen
Gevorderde leerlingen met instrumenten die in symfonieorkest passen kunnen zich inschrijven. Dus: cello, viool, contrabas, fluit (geen blokfluit) hobo, klarinet, fagot, hoorn, trompet, evt pauken.

Dit is een unieke kans voor gevorderde amateurs om aan te haken en mee te spelen bij het HASO, en extra leuk: op Texel! Annelies Smit heeft de muzikale leiding, maar zal ook hulp krijgen van correpetitoren, die de strijkers of de blazers apart zullen coachen. Let op: voor blazers is er beperkt plaats, dus wees er op tijd bij!

Inschrijven
Inschrijven kan via https://haso-orkest.nl/texel/. Kosten voor deelname zijn € 25,- pp.

Repetities
De repetities zullen bij Artex zijn (op zaterdagochtend en zondagochtend) en zaterdagmiddag en zondagmiddag in de Burghtkerk. Muziek zal van tevoren verkrijgbaar via een link.

Concert
Het afsluitende concert is zondag 29 maart om 15.30 uur in de kerk. Na afloop zal er een collecte zijn.