Artex ontvangt opnieuw officieel kwaliteitscertificaat van CBCT

19 januari 2023

Artex heeft in december opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

Artex scoorde op veel onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft Artex de bevestiging gekregen dat de organisatie, functies en diensten op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

De organisatie is erg blij met de uitslag. Sander Boschma, directeur: “Een certificering legt de organisatie langs een meetlat, dat heeft wat mij betreft meerwaarde voor organisaties in het bijzonder en de branche in het algemeen, het houdt ons scherp. Namens de branche-organisatie cultuureducatie zit ik in de adviescommissie van de certificeringsorganisatie, op die manier houden wij hen weer scherp. Artex was in 2011 een van de eerste gecertificeerde kunstenscholen in Nederland, dit is ons derde opeenvolgende ‘bordje’. Niet verkeerd voor een kleine organisatie als de onze.”

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.