Artex introduceert Solidariteitsfonds voor cursisten

Artex Kunstenschool Texel heeft een Solidariteitsfonds ingericht dat is bedoeld om het aanbod van Artex toegankelijk te maken en te houden voor Texelaars die (tijdelijk) te weinig geld hebben. Het fonds maakt het mogelijk dat ook zij in staat worden gesteld om lessen te volgen. Het fonds kan kosten dekken van lesgeld en materialen.

“Donaties zijn uiteraard meer dan welkom, maar bestaande en nieuwe cursisten kunnen ook bij het voldoen van het eigen lesgeld vrijwillig een bijdrage aan het fonds geven. Er is keuze uit 2% of 5% van het lesgeld. Zo kan iedereen een steentje bijdragen. Samen zorgen we er dan voor dat muziek-, dans-, theater- en beeldende lessen voor iedereen toegankelijk worden” aldus Artex-directeur Sander Boschma.

De eerste donatie is al binnen: € 100,- van het Texelfonds. Boschma ontving de cheque uit handen van Jan Beijert na zijn toespraak tijdens de jaarvergadering van het Texelfonds.

Tot en met 18 juni a.s. doen wij mee aan de online Anjeractie en collecteren we voor ons Solidariteitsfonds. Help je ons mee? Door een donatie ondersteun je niet alleen het Solidariteitsfonds, maar ook het Prins Bernhard Cultuurfonds en ontvangen ook andere mooie culturele initiatieven in de buurt een steun in de rug. Doneren kan op https://goo.gl/H5pk51