Artex dansfilm in première bij Cinema Texel

Update 02-09-2021:

Op zondag 12 september zijn er extra voorstellingen van de dansfilm.

———-

26 augustus 2021

In het weekend van 4 en 5 september is de feestelijke première van de Artex dansfilm ‘All around the world’ in Cinema Texel. 

De dansfilm werd vlak voor de zomervakantie opgenomen als alternatief voor een dansvoorstelling met publiek. “Normaal gesproken is dat de traditie; zo sluiten we elke twee jaar het seizoen af. De voorstelling zou dit jaar plaatsvinden in de Evenementenhal van De Krim. Helaas gooide Corona roet in het eten. Maar de film is prachtig geworden, dus we zijn alsnog heel blij”, vertelt Artex directeur Sander Boschma. 

De opnames van de in totaal 26 verschillende dansen vonden plaats op verschillende plekken op Texel waaronder in het dok van Damen in Oudeschild, op het strand bij de jachthaven en op de steiger naast het boothuis van de KNRM. Het leverde bijzondere beelden op. “En we hadden ook nog eens prachtig weer. Dat was echt een cadeautje”, aldus Boschma.

Voor de leerlingen was het een mooie afsluiting van een – wederom – roerig lesjaar waarin ze deels thuis lessen volgden via Zoom en later buiten bij Artex les kregen toen de maatregelen iets versoepeld werden. “Toch zijn we met z’n allen blijven oefenen voor de dansvoorstelling. We wilden zó graag dat het door kon gaan. Geweldig dat het op deze manier toch gelukt is en de leerlingen alle geoefende dansen konden uitvoeren, al was het niet voor live publiek”.

De film wordt tijdens het premièreweekend beide dagen om 10.00 uur en 11.45 uur vertoond. Vier voorstellingen in totaal dus. Boschma: “In verband met Corona hanteert Cinema Texel een beperkte bezetting van de zaal. Dit betekent dat er 60 personen per voorstelling in de zaal kunnen. Indien er meer belangstelling is, hebben wij bij de bioscoop een optie genomen voor extra voorstellingen in het weekend van 11 en 12 september. In principe moet iedereen die dat wil de film dus kunnen zien.”

Afhalen en betalen kaarten
Kaarten voor de dansfilm kosten € 5,- per persoon en kunnen vanaf zaterdag 28 augustus uitsluitend aan de balie van Artex worden opgehaald (gelieve gepast te betalen). Op zaterdag 28 augustus is Artex geopend tussen 14.00 en 16.00 uur, er vindt dan een open huis plaats. Iedereen is die middag van harte welkom om kennis te komen maken met het cursusaanbod en de docenten van Artex. Na zaterdag kunnen de kaarten afgehaald worden tijdens de reguliere openingstijden van de administratie van Artex: maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur.