Artex laat zich gelden op Pre-Sail op woensdag 21 juni
20 juni 2017

Artex laat zich gelden op Pre-Sail

Op woensdag 21 juni zal Artex een groot deel van het podiumprogramma invullen tijdens Pre-Sail in Oudeschild. Met optredens van maar liefst 19 dansgroepen van Artex, het Popkoor Texel, Vat Cool (percussie op oliedrums), orkest Speel op Sail en een grootse musical met bijna 800 kinderen!

De Pre-Sail bij Texel belooft een geweldig spektakel te worden op 21 en 22 juni 2017. Net als in de Gouden Eeuw gaan bij Oudeschild grote aantallen imposante tallships voor anker. In de Gouden Eeuw was dit de drukste ankerplaats ter wereld. De Pre-Sail is een feest op zich, met topartiesten als Ali B., een gezellige Sailmarkt, rondvaarten langs de zeilschepen en veel meer. Op 22 juni vertrekken de schepen naar Sail Den Helder.

Podiumprogramma Artex – Kunstenschool Texel op Pre-Sail woensdag 21 juni

  • 15:15 uur: Artex' Speel-op-Sail-orkest samen met het Oudeschilder Visserskoor
  • 16:00-17:30 uur: optredens door 19 groepen van de danssectie van Artex
  • 18:30 uur: een optreden van het Artex' Popkoor Texel
  • Tussen de optredens door verzorgt ‘Vat Cool’ voor luidruchtige intermezzo’s!

Grootse schoolmusical op Pre-Sail

Na de aankondiging van het uitgebreide en vrij toegankelijk entertainmentprogramma met o.a. Ali B, heeft Pre-Sail Texel op woensdag 21 juni a.s. nog meer in petto voor toeristen en Texelaars. In de haven van Oudeschild verzorgen de Texelse scholen een musicalspektakel met bijna 800 kinderen.

Met 260 matrozen, bestaande uit de Texelse groepen 5 en 6 van het primair-onderwijs, vaart Schipper Jan IJsbrandszoon voor de VOC zijn nieuwe snelle schip ‘De Eendragt’ naar de Oost. 

Een koor van 500 kinderen begeleidt deze avontuurlijke reis woensdagochtend 21 juni tussen 10.30 en 11.30 uur op de kade van de werkhaven van Oudeschild. Voor de muziakle begeledding zorgen Bart Spruit en een heus schoolorkest.

Artex-docenten Bert en Lotte Schuiling en Mariken Stoverinck maakten namens Artex met alle scholen uit het primair onderwijs van Texel voor Pré-Sail Texel deze grootse scholenmusical.