Cursusaanbod
Niet EEN stijl, maar DE Stijl. De kracht van de stroming komt in het lidwoord al tot uitdrukking. Het was dan ook een boude onderneming die de kunstenaars van de Stijl voor ogen hadden: een internationale avant-garde met een programma en eigen communicatiemiddel in de vorm van een tijdschrift
dinsdag 12 september 2017

Meer informatie

Het belangrijkste doel van deze cursus is om je te stimuleren je eigen weg te gaan en te helpen in het vinden van een passende manier om jezelf beeldend te uiten. We experimenteren met verschillende technieken en materialen. Daardoor gaat de creativiteit stromen en wordt kunst veel leuker en meer dan alleen resultaten.
vrijdag 22 september 2017

Meer informatie

Op het hoogtepunt van de Gouden Eeuw kwamen literaire reuzen Vondel, Hooft, Huygens en Tesselschade op het statige Muiderslot bijeen om te musiceren, schilderen en zingen. 
dinsdag 3 oktober 2017

Meer informatie

In 1917 stelde Marcel Duchamp op een kunstexpositie een urinoir tentoon met daarop een gefingeerde signatuur met datum. Het urinoir is dit jaar 100 geworden en nog steeds is het actueel. Want is het kunst? Inmiddels is het artistieke landschap sterk veranderd en zijn stromingen als het dadaïsme geaccepteerd. En toch… De Pindakaasvloer van Wim Schippers deed een discussie oplaaien en de massa’s mensen die Marina Abramović met haar performances trekt, vinden sommigen onbegrijpelijk.
dinsdag 7 november 2017

Meer informatie

Maria Tesselschade, 'puikjuweel' van haar tijd, was de dochter van dichter en handelaar Roemer Visscher; vriendin en muze van Hooft; aanbedene van Brederode en Van Baerle. Zij was zelf een van de literaire reuzen van de Gouden Eeuw. 
dinsdag 16 januari 2018

Meer informatie