Cursusaanbod
Niet EEN stijl, maar DE Stijl. De kracht van de stroming komt in het lidwoord al tot uitdrukking. Het was dan ook een boude onderneming die de kunstenaars van de Stijl voor ogen hadden: een internationale avant-garde met een programma en eigen communicatiemiddel in de vorm van een tijdschrift
dinsdag 12 september 2017

Meer informatie

Je leert verschillende technieken voor zowel tekenen als schilderen. Je leert hoe je (snel) kunt schetsen en je ervaart hoe je kunt werken met diverse teken- en schildermaterialen. 
woensdag 20 september 2017

Meer informatie

In deze korte cursus komen druktechnieken aan bod die later ook eenvoudig zelf thuis zijn uit te voeren. We maken gebruik van sjablonen, stempels en gevonden materialen. Natuurlijk gebruiken we bestaande sjablonen en stempels, maar we gaan er ook zelf maken.
woensdag 20 september 2017

Meer informatie

Door onbevangen met materialen om te gaan leer je ze het best kennen. Je experimenteert met acryl- en aquarelverf, krijt, houtskool en inkt met rietpen. We laten ons inspireren door Grote Kunstenaars. 
donderdag 21 september 2017

Meer informatie

Het belangrijkste doel van deze cursus is om je te stimuleren je eigen weg te gaan en te helpen in het vinden van een passende manier om jezelf beeldend te uiten. We experimenteren met verschillende technieken en materialen. Daardoor gaat de creativiteit stromen en wordt kunst veel leuker en meer dan alleen resultaten.
vrijdag 22 september 2017

Meer informatie

Op het hoogtepunt van de Gouden Eeuw kwamen literaire reuzen Vondel, Hooft, Huygens en Tesselschade op het statige Muiderslot bijeen om te musiceren, schilderen en zingen. 
dinsdag 3 oktober 2017

Meer informatie

Elk muziekstuk heeft zo zijn eigen kleur en ritme. Door het ritme te schilderen in de kleur die jij mooi vindt ontstaat er een patroon. Uit dat patroon ontstaan dan weer prachtige figuren, beesten en fantasiefiguren. 
dinsdag 7 november 2017

Meer informatie

Je leert hoe je met verschillende gereedschappen een eigen vorm kan maken in steen. We werken met speksteen, een mooie natuursteen die voorkomt in allerlei kleuren. 
dinsdag 7 november 2017

Meer informatie

Tijdens deze cursus wordt niet alleen de techniek van fotografie belicht, maar vooral de motivatie en het verhaal/de zeggingskracht van de cursisten en hun foto’s. Ook gaan we in op de historie, techniek en compositie.
dinsdag 7 november 2017

Meer informatie

In 1917 stelde Marcel Duchamp op een kunstexpositie een urinoir tentoon met daarop een gefingeerde signatuur met datum. Het urinoir is dit jaar 100 geworden en nog steeds is het actueel. Want is het kunst? Inmiddels is het artistieke landschap sterk veranderd en zijn stromingen als het dadaïsme geaccepteerd. En toch… De Pindakaasvloer van Wim Schippers deed een discussie oplaaien en de massa’s mensen die Marina Abramović met haar performances trekt, vinden sommigen onbegrijpelijk.
dinsdag 7 november 2017

Meer informatie

Met onze teken- en schilderspullen gaan we op pad richting de koeien in de stal en bij mooi weer buiten!
donderdag 16 november 2017

Meer informatie

Maria Tesselschade, 'puikjuweel' van haar tijd, was de dochter van dichter en handelaar Roemer Visscher; vriendin en muze van Hooft; aanbedene van Brederode en Van Baerle. Zij was zelf een van de literaire reuzen van de Gouden Eeuw. 
dinsdag 16 januari 2018

Meer informatie